Kultura

Uskoro će biti raspisan konkurs za nagradu

Ovo su članovi žirija za dodjelu nagrada časopisa Komuna

Osnivač časopisa Komuna na sinoćnoj sjednici imenovao je tročlani žiri za dodjelu osme Godišnje nagrade toga časopisa. Priznanje za 2022. godinu dodjeljuje se za doprinos očuvanju identiteta i afirmacije kulturno-istorijske baštine Crne Gore.

Ovo su članovi žirija za dodjelu nagrada časopisa Komuna Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

Kako je odlučeno na sjednici, žirijem će predsjedavati prof dr Božidar Šekularac, akademik DANU, istoričar i publicista, jedan od vodećih stručnjaka za diplomatiku, dok će članovi žirija biti mr Novica Vujović, doktorant i profesor na FCJK i Mirsad Rastoder, istaknuti urednik i novinar RTV Crna Gora.

Godišnja nagrada Komune dodjeljuje se od 2015 godine, a dosadašnji laureati bili su Željko Milović, Senad Gačević, Željko Sošić, NenadStevović, Slobodan Čukić, prof.dr Radovan Radonjić i Rajko Cerović. 

Kako je saopšteno iz Komune, programski odbor časopisa uskoro će raspisati konkurs za dodjelu nagrade za doprinos očuvanju identiteta i afirmacije kulturno-istorijske baštine Crne Gore. Poslije prijave kandidata i mogućih laureata u određenom periodu, kao i sprovedene ustaljene procedure, termin održavanja prigodne svečanosti povodom dodjele Godišnje nagrade časopisa Komunaza 2022.godinu biće naknadno saopšten, nakon što žiri donese odluku o nagrađenim.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.