Show biz

Otvorena istraga o smrti Metjua Perija: Kako je glumac došao do opasnog lijeka ketamina

Policija Los Anđelesa pokrenula je istragu o smrti glumca Metjua Perija.

Otvorena istraga o smrti Metjua Perija: Kako je glumac došao do opasnog lijeka ketamina Foto: NY Times
Portal AnalitikaIzvor

Peri, zvijezda popularne TV serije Prijatelji, umro je u oktobru, a vjeruje se da je uzrok smrti bila visoka doza ketamina u krvi.

Istraga će se baviti time kako je glumac došao do ove supstance.

Jedan od uzroka koji je doprinio smrti je i utapanje.

U izjavi za medije u utorak, Policijska uprava Los Anđelesa potvrdila je da sarađuje sa Agencijom za borbu protiv narkotika i Američkom poštanskom inspekcijskom službom na istrazi o smrti 54-godišnjaka.

I dalje je nije poznato u kojoj fazi je istražni postupak, o kom je prvi izvijestio TMZ , kao i ko je sve ispitivan.

Peri je pronađen mrtav u bazenu kuće u kojoj je živio, u Los Anđelesu 28. oktobra, 2023. godine.

Prilikom obdukcije u decembru u njegovoj krvi pronađen je visok nivo ketamina, saopšteno je iz kancelarije medicinskog istražitelja okruga Los Anđelesa.

Viši zamjenik medicinskog istražitelja, Rafi Djaburian dodao je da su i drugi faktori doprinijeli njegovoj smrti - koronarna arterijska bolest i lijek buprenorfin, koji se koristi za liječenje zavisnosti od narkotika.

„Do davljenja je došlo kada je glumac pao u nesvjest u bazenu, a na pogoršanje stanja srčane bolesti, uticalo je i dejstvo lijeka ketamina", dodaje on.

Peri je u trenutku smrti pod medicinskim nadzorom uzimao ketamin za liječenje depresije i anksioznosti, koji mu je prepisan nedjelju i po dana prije smrti, navodi se u izvještaju.

Na vrhuncu slave, Peri se borio sa zavisnošću od ljekova protiv bolova i alkohola, a više puta je odlazio i na rehabilitaciju.

U intervjuu za BBC Radio 2, rekao da se ne sjeća tri godine snimanja serije Prijatelji, zbog pića i droge.

Poslije pokušaja liječenja, u memoarima je napisao da je od 2001. godine uglavnom bio trezan - „osim oko 60 ili 70 puta".

Portal Analitika