Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Otvoren renovirani granični prelaz Ranče; Adžić: Ovaj projekat povećava bezbjednost i smanjuje čekanje

Otvoren renovirani granični prelaz Ranče; Adžić: Ovaj projekat povećava bezbjednost i smanjuje čekanje

Danas je zvanično otvoren renovirani granični prelaz Ranče, za međunarodni drumski putnički i robni saobraćaj između Crne Gore i Republike Srbije, na putnom pravcu Pljevlja – Prijepolje.

Otvoren renovirani granični prelaz Ranče; Adžić: Ovaj projekat povećava bezbjednost i smanjuje čekanje Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Portal AnalitikaIzvor

Obraćajući se na svečanom otvaranju savremenog graničnog prelaza Ranče ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu, Filip Adžić, kazao je da se radi o projektu koji će doprinijeti jednostavnijem prelaženju državne granice, efikasnosti rada Granične policije i kvalitetnijem suzbijanju svih vidova prekograničnog kriminala.

"Na ovaj način pokazujemo da dajemo doprinos težnjama da naše granice učinimo sigurnim, u skladu sa standardima Evropske unije i Šengena. Uz veliku zahvalnost našim evropskim partnerima, koji su omogućili realizaciju ovog projekta želim da naglasim da će otvaranje novog graničnog prelaza dodatno doprinijeti smanjenju vremena zadržavanja i ubrzanju procedura vršenja granične kontrole, čime će se pozitivno uticati kako na bezbjednost tako i na razvoj turizma", poručio je Adžić. 

Na svečanosti se obratio šef Sektora za saradnju u Delegaciji Evropske unije, Ingve Engstrom, koji je istakao da je EU doprinijela rekonstruciji ovog graničnog prelaza sa 2, 5 miliona eura, te da ovaj projekat predstavlja konkretan primjer kako fondovi EU pomažu Crnoj Gori u modernizaciji, a u korist građana.

"Unapređenje granične infrastrukture dio je napora EU da podrži Crnu Goru u težnjama na poboljšanju nadzora granice i otkrivanju i sprečavanju kriminala. Crna Gora je važan partner u rješavanju migracionih izazova, te može računati na dalju podršku Evropske unije na planu upravljanja migracijom i granicama", kazao je on. 


Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
D Drago_neregistrovani
08.06.2023. 17:50

A granicni prelazi prema Hrvatskoj su nebitni🥴

2
0
P Posmatrac_neregistrovani
08.06.2023. 14:41

Ovo je Dritan otvarao za prethodne izbore. Dode mi da povratim

7
0