Crna hronika

Uzrok slijetanja vozila nepoznat

Otac i sin stradali u talasima Morače; Medenica: Nema indicija da je riječ o saobraćajnoj nesreći

Tridesetšestogodišnji A.Đ. i njegov šestogodišnji sin poginuli su juče u Podgorici u blizini Krivog mosta, kada je "golf 4" kojim je upravljao A.Đ., iz zasad neutvrđenih razloga, sletio u nabujalu Moraču.

Otac i sin stradali u talasima Morače; Medenica: Nema indicija da je riječ o saobraćajnoj nesreći Foto: Pobjeda/D.Mijatović
Dan Izvor

„Iz neutvrđenih razloga došlo je do slijetanja putničkog motornog vozila u Moraču, iz koje su izvučena tijela smrtno stradalih A.Đ. (36) i K.Đ. (6)“, saopšteno je nakon uviđaja iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije (OKC).

Odmah po prijemu informacije da je došlo do tragedije, na lice mjesta stigle su ekipe policije, Hitne pomoći i Službe zaštite i spasavanja. U akciji izvlačenja tijela nastradalih učestvovao je ronilački tim. Na licu mjesta bio je prisutan veliki broj novinara i građana, od kojih su mnogi u panici iščekivali informaciju o identitetu stradalih, strahujući za svoje najbliže. Uz pomoć dizalice i koristeći sve raspoložive snage u ljudstvu, nešto kasnije iz rijeke je izvučeno i vozilo kojim su otac i sin sletjeli u nabujalu i mutnu Moraču.

Kako smo nezvanično saznali na licu mjesta, jedan od očevidaca ispričao je da se automobil kretao iz pravca tržnog centra "Big fešn" (bivša "Delta") i da je odjednom počeo da se polako penje na trotoar, nakon čega je vozač dao gas i vozilo je sletjelo u Moraču.

Istragom rukovodi Više državno tužilaštvo, a tužilac Snežana Šišević, nakon što je završila uviđaj, kazala je novinarima da je izdala naloge kako bi se utvrdilo šta je dovelo do tragedije.

Rukovodilac i portparol Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica kazala je za "Dan" da zasad nema indicija da je riječ o saobraćajnoj nesreći.

„Zasad nema indicija da je riječ o saobraćajnoj nesreći, a kako je uzrok slijetanja vozila nepoznat, preduzimamo aktivnosti u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja“, saopštila je Medenica.


Portal Analitika