Crna hronika

Nikšićanin saslušan u Višem sudu

Osumnjičenom za silovanje sugrađanke određen pritvor

Nikšićanin A. B. (36), koji se sumnjiči da je u noći između 1. i 2. avgusta silovao dvadeset jednogodišnju sugrađanku, u subotu je izručen Crnoj Gori iz Bugarske.

Osumnjičenom za silovanje sugrađanke određen pritvor Foto: Ilustracija
PobjedaIzvor

On je u nedjelju priveden na saslušanje kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici Miroslava Bašovića koji mu je odredio pritvor, potvrđeno je Pobjedi.

A. B. je nakon što je, kako se sumnja, silovao sugrađanku pobjegao u Bugarsku gdje je i uhapšen po međunarodnoj potjernici koju je raspisala kancelarija Interpola Podgorica.

Silovanje se, prema nezvaničnim informacijama, dogodilo u Banjanima u automobilu koji je osumnjičeni prethodno pozajmio od prijatelja.

Policiji je prijavljeno da je poslije silovanja osumnjičeni devojku izbacio iz automobila.

Nikšićanka je zadobila više povreda zbog čega je nekoliko dana bila hospitalizovana.

Danima je više od stotine policajaca pretraživalo širi reon sela Klenak u Banjanima, u potrazi za A. B, ali nijesu uspjeli da ga uhvate. A. B. je uspio da pređe granicu i sakrije se u Bugarskoj.

Policiji su ovog ljeta prijavljena još dva slučaja silovanja.

Viši državni tužilac u Bijelom Polju Hasan Lukač saslušao je početkom maja D. D. (25) iz Mojkovca i odredio mu zadržavanje od 72 sata zbog sumnje da je godinu ranije na katunu na Bjelasici, gdje njegova porodica izdiže stoku, silovao maloljetnu rođenu sestru.

Djevojčica se poslije godine ćutanja povjerila sestri nakon čega je alarmirana policija i slučaj procesuiran.

U junu je policiji prijavljen i slučaj silovanja petnaestogodišnje djevojčice na Cetinju. Podignuta je optužnica protiv B. B, njenog sugrađanina. 

Portal Analitika