Region

Više javno tužilaštvo predložiće pritvor

Osumnjičeni u slučaju ubistva Danke Ilić od sjutra na slobodi

Pritvoreni R. D, osumnjičen da je pomogao sinu D.D. da premjesti tijelo ubijene djevojčice Danke Ilić u Banjskom polju u Boru, biće pušten 29. maja da se brani sa slobode, jer ne postoji drugačija zakonska mogućnost.

Osumnjičeni u slučaju ubistva Danke Ilić od sjutra na slobodi Foto: MUP Srbije
AgencijeIzvor

 

Više javno tužilaštvo (VJT) u Zaječaru predložiće produženje pritvora osumnjičenima za ubistvo Danke Ilić S. J. i D. D. za još 30 dana, jer postoji opasnost da će pobjeći, uništiti, sakriti ili falsifikovati dokaze i tragove krivičnog djela. Produženje pritvora biće predloženo i zbog toga što su način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela doveli do uznemirenja javnosti, navelo je Više javno tužilaštvo u saopštenju dostavljenom portalu Zamedia.

Danka Ilić nestala je sa porodičnog imanja 26. marta u Banjskom polju, za njom je tragalo skoro 2.000 ljudi, a teren je pretraživan dronovima, helikopterima i psima tragačima.

Desetog dana potrage otkriveno je da su djevojčicu, prema sopstvenom priznanju, kolima udarili radnici Vodovoda S. J. i D. D.

Njeno tijelo su ostavili na divljoj deponiji u blizini naselja, da bi ga D. D. potom, uz pomoć oca i brata, premjestio na drugu lokaciju.

Portal Analitika