Show biz

Naložena mu i jednogodišnja terapija

Osuđen uslovno: Glumac Džonatan Mejdžors ne ide u zatvor zbog napada na bivšu djevojku

Glumac Džonatan Mejdžors osuđen je na uslovnu kaznu i naložena mu je jednogodišnja terapija, ali je izbjegao zatvor zbog napada na svoju bivšu djevojku u slučaju koji je poremetio karijeru zvijezde u usponu.

Osuđen uslovno: Glumac Džonatan Mejdžors ne ide u zatvor zbog napada na bivšu djevojku Foto: AP
Portal AnalitikaIzvor

Glumac koji ima 34 godine i zvijezda je "Krida III" i drugih filmova, suočio se sa do godinu dana zatvora nakon što ga je porota Menhetna u decembru osudila za napad, prenosi Glas Amerike. 

Sudija Majkl Gafi je takođe naredio Mejdžosu da ide na psihološku i terapiju za nasilnike. Nakon presude o krivici, Marvel Studios je odmah odbacio Mejžorsa, koga je planirao za Kanga Osvajača, ulogu koja je zamišljena kao glavni negativac u filmovima i televizijskim serijama.

Presuda je proizašla iz prijave prošlog marta, kada ga je tadašnja djevojka Grejs Džabari optužila da ju je napao na zadnjem sjedištu automobila koje je vozio šofer. Ona je navela da ju je udario otvorenom šakom po glavi, zavrnuo joj ruku iza leđa i stiskao joj srednji prst dok ga nije slomio. Pred sudom u ponedjeljak, Džabari je rekla da je napad imao za posljedicu ogroman emotivni i fizički bol.

Mejdžors je pak tvrdio da je ova britanska plesačica od 31 godine zapravo njega napala, jer je bila ljubomorna i bijesna nakon što je na njegovom telefonu vidjela poruku druge žene. On tvrdi da je samo pokušavao da je uzme svoj telefon i da se bezbjedno udalji od Džabari.

Nakon izricanja presude, nije ništa komentarisao dok je izlazio iz sudnice.

Mejdžors se nadao da će nakon dvonedjeljnog suđenja za krivično djelo biti oslobođen i da će mu se vratiti mu status u Holivudu. U televizijskom intervjuu ubrzo nakon osude, rekao je da zaslužuje drugu šansu.

„Pošto željno očekuje zatvaranje ovog poglavlja, raduje se što će svoje vrijeme i energiju u potpunosti usmeriti ka svojoj porodici i svojoj umjetnosti“, rekli su advokati Mejdžorsa u izjavi prošle nedjelje nakon što su izgubili pokušaj da se osuda odbaci.

Glumac rođen u Kaliforniji koji je završio Jejl i dalje se suočava sa drugim pravnim problemima. Prošlog mjeseca, Džabari je podnijela privatnu tužbu federalnom sudu na Menhetnu, optužujući ga za napad, zlostavljanje, klevetu i nanošenje emotivnog bola. Ona tvrdi da ju je Mejdžors podvrgavao fizičkom i verbalnom zlostavljanju tokom veze, koja je trajala od 2021. do 2023. godine.

Advokati Mejdžorsa odbili su da odgovore na te tvrdnje, samo su napomenuli da se spremaju da podnesu tužbu protiv Džabari.

Glumac se proslavio u filmu "Poslednji crnac u San Francisku" iz 2019. Takođe je glumio u HBO horor seriji "Lovecraft Country", koja mu je donijela nominaciju za Emi, i kao rivala izmišljenog bokserskog šampiona Adonisa Krida u blokbasteru "Krid III".

Što se tiče Marvela, ostaje pitanje da li će studio dati nekome ulogu Kanga ili će se okrenuti u novom pravcu. Mejdžorsov odlazak jedan je u nizu velikih neuspjeha za fabriku superheroja, koja je zaradila neviđenih 30 milijardi dolara širom svijeta od 33 filma.

 

Džonatan Mejdžors optužen za napad i uznemiravanje, Marvel ga otpustio
0
Džonatan Mejdžors optužen za napad i uznemiravanje, Marvel…
19.12.2023 23:19

 

Portal Analitika