Ostalo

Deceniju nakon što je usmrtio svoju djevojku

Oskar Pistorijus uskoro na slobodi

Bivši olimpijski i paraolimpijski trkač iz Južne Afrike,Oskar Pistorijus biće ranije pušten iz zatvora, deceniju nakon što je usmrtio svoju djevojku, Rivu Stinkamp navele su zatvorske vlasti u toj zemlji u petak, 24. novembra.

Oskar Pistorijus uskoro na slobodi Foto: Rojters
RSEIzvor

Odbor za uslovni otpust koji je odlučivao o tome da li je 37-godišnji Pistorijus sposoban za društvenu reintegraciju, odlučio je da ga pusti na uslovnu slobodu od 5. januara iduće godine, saopšteno je iz kazneno-popravnog odjeljenja, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

„Gospdin Pistorijus će dovršiti ostatak svoje kazne u popravnom sistemu u zajednici, te će biti nadgledan u skladu sa uslovima uslovne kazne dok ona ne istekne“, naveli su.

Ranije, majka Rive Stenkamp je rekla na saslušanju za uslovni otpust da ne vjeruje da je on rehabilitovan niti da pokazuje istinsko žaljenje.

„Rehabilitacija zahtijeva od osobe da se iskreno suoči sa punom istinom svog zločina i njegovim posljedicama. Niko ne može da tvrdi da žali, ako se u potpunosti nije suočio sa istinom“, rekla je ona pred odborom.

Ipak, njen portparol je odboru rekao da se ona ne protivi uslovnoj kazni za Pistorijusa.

Portal Analitika