Crna hronika

Viši sud nakon kontrole dokaza naložio da se otklone nedostaci

Optužnica protiv Igora Terzića i ostalih vraćena SDT-u

Optužnica protiv desetočlane kriminalne organizacije koju je predvodio Igor Terzić vraćena je Specijalnom tužilaštvu kako bi se otklonili nedostaci koji su zapaženi prilikom kontrole optužnice, saopšteno je iz Višeg suda.

Optužnica protiv Igora Terzića i ostalih vraćena SDT-u Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

Prilikom kontrole optužnice, odbrana optuženih zatražila je obustavu postupka usljed nedostatka dokaza za šverc marihuane, ulične distribucije kokaina, nedozvoljenog držanja oružja, ali i davanja i primanja mita.

Prema navodima optužnice, Terzić je u maju 2018. godine formirao kriminalnu organizaciju čiji su članovi postali Dejan Spajić, Bojana Bojović, Vasilije Dragaš, Nemanja Novaković, Marko Milićević, Nemanja Odović i Miljan Cmiljanović.

Na optužnici se našao i inspektor za droge Ivan Cvijović kojeg je Terzić u februaru optužio da mu je tražio mito u zamjenu za informacije koje policija posjeduje o osobama iz kriminalnog miljea.

Terzićeva kriminalna grupa razotkrivena je sredinom septembra prošle godine u policijskoj akciji ,,Toranj“ dok je on bio u spuškom zatvoru.

Poslije 14 mjeseci praćenja lisice na ruke su stavljene Milićeviću, Novakoviću i Odoviću.

Prema stavu Specijalnog državnog tužilaštva, Cvijović je zahtijevao mito od 2.800 eura da optuženom Terziću saopštava kada će policija doći u pretres. Cvijović je prihvatio mito od 500 eura, a zauzvrat je prenosio Terziću informacije iz mjera tajnog nadzora, kako bi mu pomogao jer mu prijeti hapšenje.

Spajić je, kako se navodi u optužnici, prihvatio da posreduje u kupoprodaji droge i da je prenosi, Bojović i Dragaš da preuzimaju drogu i da je prenose na teritoriju Srbije.

Ćurčić je, prema optužbama, posredovao u prodaji marihuane, pronalazio kupce u Srbiji i preuzimao novac od njih. Optuženi Novaković, Milićević i Odović prihvatili su da prodaju kokain na teritoriji Pljevalja.

Portal Analitika