Regioni

Predviđene sankcije za buduća oslikavanja

Opština Bar: Uklanjaju se reklame sa betonskih zidova duž Jadranske magistrale

Opština Bar i preduzeće “Komunalne djelatnosti” DOO započeli su aktivnosti na uklanjanju reklama sa betonskih zidova duž Jadranske magistrale, koje su godinama unazad bile postavljane proizvoljno i mimo zakonskih pravila. 

Opština Bar: Uklanjaju se reklame sa betonskih zidova duž Jadranske magistrale Foto: Opština Bar
Portal AnalitikaIzvor

"Time je, između ostalog, narušavana djelotvornost vertikalne i horizontalne signalizacije duž kolovoza, što je takođe doprinosilo povećanju rizika od saobraćajnih nesreća usljed potencijalne dekoncentracije učesnika u saobraćaju. Ove reklame su značajno degradirale izgled i pejzažno okruženje trase koja je jedna od najprometnijih u državi, posebno u toku ljetnje turističke sezone", navode u saopštenju. 

Do sada je, kako dodaju, uređeno više od 250 kvadratnih metara površine samih zidova na putnom pravcu ka barskom naselju Čeluga, a iste aktivnosti će biti realizovane i tokom narednih dana.

"Ovom prilikom apelujemo na sve da, zajedničkim odgovornim ponašanjem, nastojimo očuvati funkcionalnost i svrsishodnost imovine, a svako buduće oslikavanjereklama na zidovima biće oštro sankcionisano", zaključuje u saopštenju. 


Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.