Kultura

Opština Bar ove godine u kulturne manifestacije uložila oko 850 hiljada eura

Opština Bar je ove godine u kulturne i srodne manifestacije uložila oko 850 hiljada eura, a korist od tog ulaganja bila je višestruka, saopšteno je iz te lokalne uprave.

Portal AnalitikaIzvor

"Bar je uvijek bio prepoznatljiv centar kulture, zabave i različitih kulturno-umjetničkih manifestacija, a tu tradiciju Bar pažljivo njeguje i danas. Barski Ljetopis kruna je barske kulture, koji okuplja svjetska imena pozorišta, muzike, likovne i druge umjetnosti ali i lokalne umjetnike, naše sugrađane kroz poseban program bARS. Maslinijada i Koštanijada manifestacije su koje slave bogatu barsku poloprivredu, promovišući starobarski kraj, Ostros i Krajinu, a svaki dio barske opštine izgradio je sopstveni imidž i ponudu kroz Šušanjsko i Spičansko veče, Noć Velikog Pijeska te crmničke festivale vina i ukljeve i grožđa", istakli su oni.

Ove godine Bar je, dodaju, bio domaćin i velike međunarodne manifestacije “Noć tvrđava” koja se obilježavala u više evropskih gradova na lokalitetima starih tvrđava. 

"Ova manifestacija oživjela je pod zidinama Starog Bara njegovu istoriju i tradiciju iz različitih vjekova i krzo različite performance omogućila da se doživi život njegovih ljudi kroz vjekove. Osim tradicionalnog “Ljeta sa zvijezdama” koje okuplja najveće zvijezde muzičke scene, Bar je ove godine bio i regionalni muzički centar ovog dijela Evrope, koncertom megazvijezde Dina Merlina povodom Dana nezavisnosti, okupili smo preko 30.000 gostiju u predsezoni i najavili sjajno ljeto", dodali su.

Bar, kako konstatuju, ostaje svijetla tačka na kulturnoj mapi regije i Evrope.

"U kulturne, kulturno-umjetničke i druge zabavne manifestacije uloženo je oko 850.000 eura, a korist ovog ulaganaj bila je mnogostruka za grad Bar, njegov imidž, turističku i ukupnu privredu ali i cjelokupnu sezonu. Bar ostaje svijetla tačka na kulturnoj mapi regiona i Evrope", zaključili su.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.