Regioni

"Registracija smještaja je od izuzetnog značaja za funkcionisanje turističke privrede"

Opština Bar: Izdavaoci da registruju smještaj, pojačane kontrole od 15. juna

Sekretarijati za privredu i finansije Opštine Bar, u saradnji sa Turističkom organizacijom Bar, u cilju kvalitetne pripreme turističke sezone, pozivaju sve izdavaoce, koji do sada nisu, da registruju smještaj, te da na taj način ispune svoju zakonom propisanu obavezu.

Opština Bar: Izdavaoci da registruju smještaj, pojačane kontrole od 15. juna Foto: Bar.me
Portal AnalitikaIzvor

Registracija smještaja je od izuzetnog značaja za funkcionisanje turističke privrede, kvalitet uslugai predstavlja vrstu odgovornosti kako prema turistima, tako i prema zajednici.

S tim u vezi, a usljed primjetnog povećanja broja nelegalnih objekata, biće započeta akcija pojačane kontrole od strane nadležne inspekcije, počev od 15. juna ove godine.

Svi izdavaoci, koji registracijom steknu legalan status poslovanja, dobijaju kredibilitet, bivaju prepoznati kao sigurni i bezbjedni i ostvaruju mogućnost besplatne promocije svojih objekata, s obzirom da se registrovani smještaji nalaze u bazi podataka TO Bar, koja je putem različitih kanala oglašavanja dostupna gostima.

U cilju olakšane procedure za registraciju neregistrovanih objekata za pružanje usluge smještaja turistima, svi zainteresovani se mogu obratiti Sekretarijatu za privredu Opštine Bar (kancelarije br.113 i 139).

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
N Nukk_neregistrovani
31.05.2023. 09:24

Dokle god ne dobijete zakonsku mogućnost da ulazite u kuće bez sudskog naloga i provjeravate nema zaustavljanja nelegalnog izdavanja. Sad vas vlasnik kuće može poćerat ili mršnut sa kapije i ćao ne možete mu ništa. Sve nam je naopako. Opet će po džepu registrovanih izdavaoca smještaja.

3
0
d divlji_neregistrovani
31.05.2023. 09:47

@Nukk_neregistrovani Uglavnom se sad rezervise putem interneta . Ko josvozi stotinama kilometara, dolazi na blef i trazi one na raskrsnici sa natpisom SOBE ZIMMER ? Procitas jos i iskustva onih koji su vec bili , vidis poziciju i slike i znas donekle sta te ocekuje .

2
0