Društvo

Dušan Raičević primio u zvaničnu posjetu Damira Saračevića

Opština Bar i Stari Grad Sarajevo jačaju saradnju, u planu sporazum o bratimljenju

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević primio je Damira Saračevića zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo, koji boravi u službenoj posjeti Baru, saopšteno je iz ove Opštine.

Opština Bar i Stari Grad Sarajevo jačaju saradnju, u planu sporazum o bratimljenju Foto: Opština Bar
Portal AnalitikaIzvor

Oni su razovarali o nastavku i jačanju saradnje dvije Opštine ali jačanju veza Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Raičević i Saračević razmijenili su najbolja iskustva dvije lokalne uprave koja će unaprijediti njihov dalji rad u najboljem interesu građana i ubrzanog infrastrukturnog, turističkog iukupnogekonomskog razvoja.

Oni su razgovarali i o mogućnostima dodatnog zbližavanja kroz međusobne posjete, promocije i organizacije kulturnih događaja, razmjene studenata i učenika i jačanje prometa turista.

Naglašeno je da je Opštinsko Vijeće Stari Grad Sarajevo ranije usvojilo inicijativu Saračevića o bratimljenju dvije opštine, što će otvoriti takav prostor za bližu sradnju te da je i načelnik Opštine izrazio podršku takvoj inicijativi.

Raičević je kazao da je uvjeren da će i Skupština Opštine Bar podržati takvu inicijativu te da će u narednom periodu snažno raditi na formalizaciji takvih odnosa i potpisivanju sporazuma o saradnji između Opštine Bar i Opštine Stari Grad Sarajevo.

Portal Analitika