Crna hronika

Po potjernici NCB Interpola Beograd

Opozicioni aktivista iz Srbije uhapšen prilikom ulaska u Crnu Goru

Na Graničnom prelazu Šćepan Polje, u srijedu je uhapšen opozicioni aktivista iz Srbije Dragan Vidaković Mrki (43). Vidaković je slobode lišen prilikom ulaska u Crnu Goru.

Opozicioni aktivista iz Srbije uhapšen prilikom ulaska u Crnu Goru Foto: Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

On je prekjuče na Twitteru napisao da je zadržan na granici po potjernici iz Srbije.

„Zadržan sam na ulazu u Crnu Goru po potjernici iz Srbije. Zaustavljen sam sa stranim legalnim pasošem. Sad će me voditi kod tužioca. Ako se ne javim za 48h, onda sam isporučen Srbiji i Vučićevom teroru. Šta god da se desi, mi ipak odlučujemo 17.12. Nadam se da ću vam se javiti uskoro. Do pobjede“, poručio je Vidaković u srijedu.

Screenshot-4

Dan kasnije iz Uprave policije Crne Gore saopštili su da je uhapšen.

„Za njim je raspisana međunarodna potjernica NCB Interpola Beograd, radi izdržavanja kazne zatvora od šest mjeseci, po presudi Osnovnog suda u Jagodini zbog krivičnog djela pokušaj ucjene, kao i naloga Višeg suda u Beogradu od 12. jula 2023. godine, radi vođenja krivičnog postupka protiv ovog lica, zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su kazali da je osumnjičenom Vidakoviću sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio ekstradicioni pritvor.

„Slijedi dalja komunikacija Ministarstva pravde Crne Gore i Ministarstva pravde Republike Srbije“, zaključuje se u saopštenju. 

Po međunarodnoj potjernici: Na GP Šćepan Polje uhapšen državljanin Srbije i BiH
1
Po međunarodnoj potjernici: Na GP Šćepan Polje uhapšen…
07.12.2023 11:51

 

Portal Analitika