Politika

Opozicija još bez dogovora o Baru i Podgorici

Izvor

Pregovori juče nijesu zavšeni jer se, kao posljednja prepreka dogovoru, postavilo pitanje ko će biti nosilac liste u Baru i Podgorici, prenosi dnevni list Vijesti. Prema tim informacijama, predstavnici Nove traže za svoju stranku jedno od ta dva mjesta.

Prema saznanjima Portal Analitike dogovor opozicije o koalicionom sporazumu u Podgorici bi trebalo ozvaničen nakon sjednice OO SNP-a na kojoj će najvjerovatnije biti određen nosilac izborne liste za Podgoricu. Mediji su ranije označili potpredsjednika SNP-a Nevena Gošovića kao najvjerovatnijeg kandidata SNP-a za nosioca izborne liste, dok kao kandidat iz Nove figuriše potpredsjednik Slaven Radunović. Kako trenutno stoje stvari, kandidatura lidera PZP-a Nebojše Medojevića za prvog čovjeka opozicione liste u Podgorici, koja je ranije pominjanja u medijima, manje je vjerovatna

Funkcioner Nove Goran Danilović je u jučerašnjem razgovoru za Radio Antena M naglasio da bi u naredna dva dana trebalo očekivati da opozicione stranke potpišu sporazum o koalicionom nastupu na lokalnim izborima. Rok za dostavljanje izbornih lista za odbornike  Opštinskim izbornim komisijima počeo je danas a okončava se 28. aprila do kada sve partije i koalicije moraju predati konačne liste.

Portal Analitika