Društvo

Održali sjednicu povodom aktuelne epidemiološke situacije u Podgorici

Operativni tim Glavnog grada: Stanje veoma zabrinjavajuće, zdravlje građana prioritet

Povodom aktuelne epidemiološke situacije u Podgorici i Crnoj Gori Operativni tim za zaštitu i spašavanje Glavnog grada danas je održao sjednicu u užem sastavu.

Operativni tim Glavnog grada: Stanje veoma zabrinjavajuće, zdravlje građana prioritet Foto: PG Biro
Portal AnalitikaIzvor

Članovi Operativnog tima izrazili su zabrinutost zbog krajnje ozbiljne i teške epidemiološke situacije u zemlji izazvane epidemijom koronavirusa i s tim u vezi, konstatovali da je veoma zabrinjavajuće i to što u našoj državi još nije otpočeto sa vakcinacijom građana.

Na sastanku je ocijenjeno da nadležne gradske službe i preduzeća u kontinuitetu sprovode mjere u cilju zaštite stanovništva od širenja ove zarazne bolesti. Osim toga, Glavni grad se kao najveća i najoraganizovanija lokalna samouprava stavlja na raspolaganje kako nadležnim državnim institucijama, tako i drugim lokalnim samoupravama, budući da je u ovom trenutku prioritet zdravlje građana Podgorice i cijele Crne Gore.

Operativni tim za zaštitu i spašavanje Glavnog grada je u pripravnosti i, kao i uvijek do sada, spreman da se prilagodi svim novonastalim okolnostima, što je dokazao i u prethodnoj godini. I pored ignorisanja nadležnih institucija za intenziviranjem komunikacije u cilju preduzeimanja zajedničkih aktivnosti na suzbijanju pandemije od strane nadležnih državnih organa, Glavni grad nastavlja da odgovorno i posvećeno sprovodi sve mjere koje doprinose smanjenu širenja koronavirusa.

S tim u vezi, nastavljamo sa redovnom dezinfekcijom radnih i javnih površina, sa posebnim akcentom na prostore u neposrednoj blizini zdravstvenih ustanova i ustanova socijalnog staranja, kao i sa proizvodnjom zaštitnih vizira i ustupanjem gradskog prostora i računarske opreme za potrebe učenika koji prate online nastavu.

Na sjednici je odlučeno da Glavni grad interventno uplati 10.000 eura Domu zdravlja u Budvi, s namjerom da se pomogne zdravstvenim radnicima koji se, u gotovo nemogućim uslovima, herojski bore s katastrofalnom epidemiološkom situacijom u tom gradu.

Portal Analitika