TV / Film

Ostvario profit od 912 miliona dolara

"Openhajmer" postao najuspješniji biografski film

Film o slavnom fizičaru osvojio je svijet i zasluženo postigao veliki uspjeh kojim se malo koji biografski film može pohvaliti

"Openhajmer" postao najuspješniji biografski film Foto: Universal pictures
Portal AnalitikaIzvor

Ljetnji filmski hit i jedan od najboljih filmova godine ovog vikenda ostvario je profit od 912 miliona dolara. Time je postavljen novi rekord koji je ranije držao film o Frediju Merkjuriju i grupi Queen.

"Bohemian Rhapsody" je zaradio 910 miliona dolara tokom prikazivanja u bioskopima. "Openhajmer", koji se još uvijek emituje u bioskopima, uspio je da ga pretekne i nalazi se na ivici milijarde dolara. Mnogi predviđaju da će do tog broja biti teško doći.

Uspjeh "Openhajmera", koji prati fizičara Roberta Openhajmera i razvoj i posljedice stvaranja atomske bombe, najviše se može pripisati Barbihajmerovom fenomenu. Pošto je film objavljen u isto vrijeme kada i Barbi, postojale su velike zajedničke marketinške kampanje gdje je cilj bio da oba filma pokažu da mogu da se spoje među publikom.

Mnogi predviđaju i da će film biti među vodećim kandidatima za Oskara, kada je riječ o najboljim glavnim i sporednim glumcima i najboljoj režiji. Kristofer Nolan, koji potpisuje režiju, već je postigao više nego dovoljan uspjeh - na filmu je zaradio oko 180 miliona dolara.


Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.