Politika

OO DPS Plužine: Bajagić priznao da su zbog smjene vlasti stopirane investicije

Juče je predsjednik opštine Plužine Mijuško Bajagić javno priznao da otvaranju hotela "Piva" nije išla na ruku prošlogodišnja smjena vlasti, i indirektno optužio aktuelnu Vladu da nije izdala saglasnost za već završeni urbanistički plan, navode iz OO DPS Plužine. 

OO DPS Plužine: Bajagić priznao da su zbog smjene vlasti stopirane investicije Foto: DPS
Portal AnalitikaIzvor

"Ovo je dokaz da su, kako na državnom nivou, tako i u našem gradu, gotovo stopirane investicije od vitalnog značaja i onemogućeno otvaranje prijeko potrebnih novih radnih mjesta, a uzrok je nesposobnost i neefikasnost aktuelne Vlade", ističu iz OO DPS Plužine. 

Dodaju da u Plužinama jako teška situacija traje već decenijama unazad, i nanešena je ogroma šteta nevalorizovanjem postojećih prirodnih ljepota i turističkog potencijala. 

"Brojne generacije koje su prinuđene da napuste rodnu grudu u potrazi za poslom i boljim uslovima života, platiće cijenu pogrešnog pristupa vođenju grada. Nadamo se da će se u što skorijem vremenu prevazići problemi na relaciji Vlada - Opština, kako bi se stekli uslovi za otvaranje hotela, što je preduslov za razvoj turizma i otvaranje novih radnih mjesta", zaključuju iz DPS-a. 

Portal Analitika