Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • OO DPS Nikšić: Politička promocija koalicije Za budućnost Nikšića iznad zdravlja naših sugrađana

Kršenje mjera u Kličevu

OO DPS Nikšić: Politička promocija koalicije Za budućnost Nikšića iznad zdravlja naših sugrađana

U vremenu kada u maloj Crnoj Gori dnevno umre minimum deset osoba od posljedica koronavirusa, koalicija "Za budućnost Nikšića" organizuje promotivne skupove na kojima okuplja svoje pristalice bez poštovanja aktuelnih epidemioloških mjera u čijem kreiranju su i sami učestvovali, navode iz OO DPS Nikšić. 

OO DPS Nikšić: Politička promocija koalicije Za budućnost Nikšića iznad zdravlja naših sugrađana Foto: DPS
Portal AnalitikaIzvor

O ovome, ako kažu, svjedoči i najnoviji politički skup u nikšićkom naselju Kličevo, čija brojnost je značajno prevazilazila dozvoljene granice, i bez poštovanja propisane fizičke distance.

"Apsolutna bahatost i selektivno primjenjivanje zakona sa državnog prenijela se na lokalni nivo, pa je za potrebe kampanje aktuelne državne vlasti sve dozvoljeno. Crna Gora nastavlja da bilježi najcrnji bilans u Evropi, uz najniži stepen imunizacije, a državna vlast nastavlja da grabi političke poene na najgori i najskuplji mogući način – preko ljudskih života", navode iz DPS-a. 

I dok premijer, odmah nakon što iste prekrši, poručuje da je neophodno da svi poštujemo mjere, njegove ispostave na lokalnom nivou tu su praksu preuzele bez griže savjesti. O zdravlju građana i stavljanju epidemije pod kontrolu nastaviće da brinu već 15. marta, kada se svi izborni turisti vrate u naše susjedne države, a nas sasvim izvjesno očekuje totalni lokdaun.

"Zahtijevamo od tužilaštva da hitno reaguje na grubo kršenje epidemioloških mjera i ugrožavanje zdravlja građana. Posljedice tolerisanja ovako nečasnog i protivzakonitog odnosa aktuelne vlasti prema mjerama koje su sami propisali, platiće, nažalost građani Crne Gore", navode u saopštenju. 

Portal Analitika