Politika

OO DPS Kolašin: Među onima koji protestuju na Sinjajevini, dokazani uništivači životne sredine

OO DPS Kolašin: Među onima koji protestuju na Sinjajevini, dokazani uništivači životne sredine Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

Po već viđenom i dobro uigranom scenariju, poslije ,,odbrane" svetinja i vodotoka, kolašinski renta protestanti potpomognuti dušebrižnicima iz drugih gradova Crne Gore, a kojima je do Kolašina koliko do lanjskog snijega, isključivo politički instruirani i vođeni ličnim interesima ovih dana danonoćno uz pjesmu i igru, iće i piće kako oni kažu ,,brane" Sinjajevinu, kazali su iz OO DPS Kolašin.

Razumjeli bismo njihovu borbu i vjerovali u njihovu iskrenost da na tim skupovima učestvuju istinski zaljubljenici u prirodu. Međutim, čast izuzecima, riječ je o dokazanim i građanima Kolašina poznatim devastatorima životne sredine: od onih koji se bave besomučnom eksploatacijom šumskog resursa ostavljajući za sobom pustoš, preko onih koji sjeku zaštićene biljne vrste, do “poštovalaca prirode” koji uprkos zabrani eksploatišu rječni materijal... I krajnje je licemjerje kada vidimo da se ti isti zdušno ,,bore" za očuvanje prirode, poručili su iz OO DPS Kolašin.

Međutim da je riječ o isključivo političkim skupovima, sa isključivim ciljem političkog poentiranja - pored toga što je glavna ,,muka" hoće li se ili ne istaknuti zastava trobojka - nepogriješivo govori i to sto su najveći dio branitelja aktivisti političkih partija. Ove iste osobe se pojavljuju kao dekor na svim protestima po svim pitanjima, najvjerovatnije ustanovljavajući do sad nepoznatu profesiju ,,protestant", napominju u saopštenju.

"Apelujemo na stočare koji su generacijama upućeni na Sinjajevinu, da ne dozvole da budu izmanipulisani i postanu sredstvo za zadovoljenje ličnih i političkih ciljeva onih koji ovih dana borave na Sinjajevini i njihovih političkih prvaka. Svih “dušebrižnika” koji se tragikomično utrkuju koji će prije doći na mjesto okupljanja, slikati se, dati izjavu i otići sa planine u svoj topli dom. Napokon je jasno da je svima njima trn u oku ipak Vojska Crne Gore, a ne izgradnja NATO baze, izmišljotina kojom su godinama zamajavali mještane.

Vojska Crne Gore je vojska naše države i kao takva istinski je partner zajednici. Suživot vojske i stanovništva na ovom području može samo doprinijeti stvaranju uslova za bolji život i efikasniju valorizaciju potencijala Sinjajevine. Ubijeđeni smo da su građani prozreli neiskrene namjere i da neće nasjesti na pokušaje pravljenja razdora između njih i vojske naše države, a čiji su vojnici svesrdno dočekivani od strane mještana baš na Sinjajevini", zaključuju iz OO DPS Kolašin.

Portal Analitika