Crna hronika

Osumnjičeni za napad na novinara TV Vijesti Seada Sadikovića

Omeroviću i Dizdareviću ukinut pritvor, određena im mjera nadzora

Sudija Osnovnog suda u Bijelom Polju, Svetlana Načić, odbila je predlog državne tužiteljke Osnovnog državnog tužilaštva u tom gradu, Danijele Đuković, o određivanju pritvora dvojici Bjelopoljaca, Edinu Dizdareviću (18) i Nerminu Omeroviću (21), osumnjičenim za napad na novinara TV Vijesti Seada Sadikovića.

Omeroviću i Dizdareviću ukinut pritvor, određena im mjera nadzora Foto: Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

Kako je saopšteno novinarima, nakon saslušanja u Osnovnom sudu, prihvaćen je predlog branilaca osumnjičenih, advokata Luke Brajkovića i Kemala Čindraka, te im je određena mjera nadzora da ne smiju napuštati prostorije u kojima borave bez odluke suda, niti kontaktirati sa svjedocima.

Kako je naveo Čindrak, preostalo je da se saslušaju još tri svjedoka. On je ranije rekao Pobjedi da je naloženo izuzimanje video snimaka sa nadzornih kamera za koje je potrebno da ih fizički obradi komunikacioni centar, i da je gledanje video zapisa ključni momenat koji se čeka nakon saslušavanja svjedoka.

Ispitivanje u Osnovnom sudu je trajalo 2 i po sata tokom kojeg se ispred zgrade suda okupila grupa građana koji su pružali podršku osumnjičenima. Okupljanje je proteklo bez tenzija i pod budnim okom policije. Okupljeni su se razišli uoči početka policijskog časa kako bi ispoštovali epidemiološke mjere.

Portal Analitika