Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Amfilohije prenijet na Cetinje, dočekali ga sveštenstvo i građani ispred Cetinjskog manastira (FOTO, VIDEO)

Amfilohije prenijet na Cetinje, dočekali ga sveštenstvo i građani ispred Cetinjskog manastira (FOTO, VIDEO)

Sveštenstvo i veći broj građana okupili su se ispred Cetinjskog manastira gdje je dopremljen preminuli poglavar Mitropolije crnogorsko - primorske Amfilohije.

Amfilohije prenijet na Cetinje, dočekali ga sveštenstvo i građani ispred Cetinjskog manastira  (FOTO, VIDEO) Foto: Portal Analitika
Portal AnalitikaIzvor


Građani Cetinja ali i vjernici iz drugih gradaova okupili su se na Cetinju, gdje je iz KCCG dopremljen preminuli Amfilohije.

Veći broj sveštenika pripremljen je za ceremoniju hrišćanskog obreda.

Liturgiju u Cetinjskom manastiru vodi episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

Među njima su i ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, biznismen Miodrag Daka Davidović i poslanik Demorkatskog fronta Marko Kovačević.

 

Sjutra će u Cetinjskom manastiru, na praznik Svetog Petra Cetinjskog, u 9 časova, biti služena Sveta Zaupokojena Liturgija.

Sahrana mitropolita crnogorsko-primorskog obaviće se u nedjelju u podgoričkom Hramu Hristovog vaskresenja.

Amfilohije je u KCCG primljen 6. oktobra nakon što je ustanovljeno da je zaražen koronavirusom.

Njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo juče, 29. oktobra, kada je prilikom jutarnjeg kontrolnog pregleda primijećeno da mitropolit otežano diše uz bol u grudnom košu.

Amfilohija prenose na Cetinje, narod se okupio ispred KCCG Amfilohija prenose na Cetinje, narod se okupio ispred KCCG Amfilohija prenose na Cetinje, narod se okupio ispred KCCG Amfilohija prenose na Cetinje, narod se okupio ispred KCCG
0
Amfilohija prenose na Cetinje, narod se okupio ispred KCCG
30.10.2020 12:56
Sahrana Amfilohija u nedjelju u Hramu Hristovog Vaskrsenja Sahrana Amfilohija u nedjelju u Hramu Hristovog Vaskrsenja Sahrana Amfilohija u nedjelju u Hramu Hristovog Vaskrsenja Sahrana Amfilohija u nedjelju u Hramu Hristovog Vaskrsenja
1
Sahrana Amfilohija u nedjelju u Hramu Hristovog Vaskrsenja
30.10.2020 12:14

 

Portal Analitika