Region/Svijet

Daleko manji broj u odnosu na krunisanje i sahranu kraljice Elizabete Druge

Oko 14 miliona gledalaca pratilo na kanalima BBC krunisanje britanskog kralja

Krunisanje britanskog kralja Čarlsa Trećeg juče je pratilo oko 14 miliona gledalaca na kanalima BBC-a, što ukazuje na daleko manji broj u odnosu na krunisanje i sahranu njegove majke, kraljice Elizabete Druge.

Oko 14 miliona gledalaca pratilo na kanalima BBC krunisanje britanskog kralja Foto: Reuters
BetaIzvor

Oko 13,4 miliona gledalaca, od 67 miliona stanovnika u Velikoj Britaniji, gledalo je ceremoniju krunisanja kralja na dva glavna kanala BBC-a.

Taj broj se popeo na više od 14 miliona u vrijeme kada je kruna položena na glavu 74-godišnjeg kralja, saopštila je danas pres služba britanske televizijske mreže.

Ostali kanali nijesu saopštili svoje podatke, ali BBC čini veliki dio publike za takvu vrstu događaja.

Za sahranu Elizabete Druge u septembru prošle godine, prosječna publika je bila više od 26 miliona gledalaca, sa najviše 28 miliona gledalaca, uključujući 18,5 miliona na BBC-a.

Njeno krunisanje 1953, prvo na televiziji, gledalo je 27 miliona ljudi u Velikoj Britaniji, prema Bakingemskoj palati, a sahranu princeze Dajane 32 miliona.

Krunisanje Čarlsa pripremano je bez mnogo entuzijazma. Ankete su pokazale ograničeno interesovanje u kontekstu galopirajuće inflacije, postoji i činjenica da su Britanci prošle godine obilježili 70 godina vladavine Elizabete Druge u junu, a zatim njenu sahranu u septembru.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
E Emina_J
07.05.2023. 12:05

" Daleko manji broj u odnosu na krunisanje i sahranu kraljice Elizabete Druge " Jos jednom cestitke Kralju Carlsu III ...!!! Uzimajuci u obzir da je bilo onih koji na zalost , zbog obaveza nijesu gledali , kao Ja , marketing bez " entuzijazma " , sto nam je dalo realnu sliku o misljenju mnjenja za Kralja Carlsa III a , uzimajuci u obzir takođe da u tom poređenju sa dokazanom Kraljicom , ona nije imala marketing princa sa knjigom Rezerva "....!!!... sto daje vise nego sjajnu statistiku ....sto se moglo bolje iskoristiti za gledanost i , ako u potpunosti podrzavam nacin koji bio ,otmjen i bez senzacija ...pa i sa manjom brojkom ....!! Zivio Kralj Carsl III ...!!!

3
0