Ostalo

OI: Težak poraz Federera, zlato za Mareja!

Izvor

Prošlo je skoro mjesec dana od kada je Rodžer Federer savladao Endija Mareja u finalu Vimbldona, ali je Britanac sačekao priliku za revanš i dug naplatio sa kamatom - osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu savladavši Švajarca sa ubjedljivih 6:2, 6:1, 6:4!

Prva četiri gema u prvom setu protekla su u ispitivanju snaga. Obojica tenisera su relativno lako osvajala poene na svoj servis, a onda je Marej dodao gas. Prvi brejk je napravio u šestom gemu i poveo sa 4:2, u narednom je samo potvrdio brejk, da bi u osmom gemu još jednom oduzeo servis Federeru za ubjedljivih 6:2. Kako je završio prvi set, tako je nastavio drugi, u istom ritmu za nevjerovatnih 6:1.  Na olimpijskom teniskom turniru jedino se finale igra na tri dobijena seta, pa ako se možda neko od Britanaca i uplašio da će se Federer vratiti u meč, Marej je vrlo brzo odbacio sve sumnje. U petom gemu trećeg seta je napravio prvi, jedini i odlučujući brejk za 6:4.

Marej je poslije dva sata igre iskoristio prvu meč loptu, osvojio zlatnu medalju i nanio sigurno jedan od najtežih poraza Rodžeru Federeru na travi!

Portal Analitika