Fudbal

OFK Petrovac: Izvinjavamo se FK Jezero, u klubu radimo na izgradnji dobrih vjerskih i nacionalnih odnosa

Uprava OFK Petrovca uputila je izvinjenje fudbalerima i stručnom štabu Jezera zbog nedoličnog ponašanja pojedinaca na tribinama tokom meča 14. kola Prve crnogorske Meridianbet fudbalske lige, te saopštili da žele da upoznaju crnogorsku javnost o dešavanjima na utakmici koja je odigrana u Beranama, kada je Jezero bilo domaćin.

OFK Petrovac: Izvinjavamo se FK Jezero,  u klubu radimo na izgradnji dobrih vjerskih i nacionalnih odnosa Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

"Želimo da upoznamo crnogorsku javnost da smo na utakmici koja je odigrana u Beranama protiv FK Jezero žestoko izvrijeđani na vjerskoj osnovi (psovali nam srpske majke) i da su naša uprava i navijači fizički napadnuti na toj utakmici", navode u saopštenju.

Kako isitču, po završetku te utakmice, interventna policija Berane, ispratila ih je do izlaska iz grada "i tako spriječila teži incident koji su spremali navijači FK Jezero".

Iz Petrovca poručuju da su ti događaji ostavili posljedice na članove uprave i fudbalere.

"Prethodno opisani događaji koji su se desili na utakmici između FK Jezero i OFK Petrovac u Beranama, a ničim izazvani od strane OFK Petrovac, su ostavile posljedice na članove uprave, fudbalere i prijatelje OFK Petrovac. Međutim, znajući kompleksnost situacije u Crnoj Gori nijesmo ovo željeli javno da objavljujemo", stoji u saopštenju.

Kako dodaju, to ipak nije opravdanje za ponašanje pojedinaca na utakmici u Pterovcu.

"Mi u klubu radimo na izgradnji dobrih odnosa vjerskih i nacionalnih, po čemu je klub godinama prepoznatljiv. OFK Petrovac žali zbog dešavanja koja su se desila u zadnje vrijeme kada igraju OFK Petrovac i FK Jezero iz Plava i ako Bog da sve će da se završi na ovome. Od ovog trenutka svu energiju usmjeravamo na fudbalski teren", zaključuje se u saopštenju.

Četničke pjesme uoči utakmice Petrovac- Jezero: Sa tribina se skandiralo ''ajmo Srbi j.... Turke''
37
Četničke pjesme uoči utakmice Petrovac- Jezero: Sa tribina…
31.10.2022 16:11

 


Portal Analitika