Crna hronika

Iz skladišta firme ,,Montenegro duvan comerc“ u Slobodnoj carinskoj zone Uprave prihoda i carina ukradeno oko 200 paketa cigareta

Ofarbali staklo nadzorne kamere da osiguraju prolaz

Iz skladišta firme ,,Montenegro duvan comerc“ u Slobodnoj carinskoj zoni ukradeno je oko 200 paketa cigareta, saopšteno je Pobjedi nezvanično.

Ofarbali staklo nadzorne kamere da osiguraju prolaz Foto: Foto: UPC
PobjedaIzvor

Vršiteljka dužnosti direktorice Uprave prihoda i carina Milena Petričević nije mogla da potvrdi kolika količina cigareta je ukradena, jer je do zaključenja našeg broja, rađen popis.

Ona je kazala da skladište u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar ovog puta nije obijeno na ulazu, odnosno sa njega nije skinuta carinska plomba, već da su cigarete iznijete sa druge strane.

Krađa cigareta otkrivena je prekjuče kada je pregledom nadzornih kamera koje se uključuju na senzor ustanovljeno da je jedno lice prefarbalo staklo kamere. Zamućivanje video nadzora bio je signal da se rade pripreme za krađu.

-Popis je u toku, utvrđujemo sve okolnosti, vrijeme nestanka cigareta, učešće zaposlenih, propuste. Za sada ne mogu saopštiti da li se radi o paklici cigareta, šteki ili paketima. Moji saradnici, koji su nadležni za čuvanje cigareta kazali su mi da ,,nije neka količina ukradena“, što ne znači da će se na taj način umanjiti njihova odgovornost – kazala je Petričević za Pobjedu.

Navela je da je takav odgovor neće obeshrabriti da se sa pozcije vršiteljke dužnosti direktorice Uprave prihoda i carina jednako odgovorno ponaša i prema slučaju krađe jedne kutije ili veće količine cigareta.

Petričević je kazala da je krajem februara rađen popis.

Iz skladišta u Slobodnoj carinskoj zoni od kraja decembra do početka februara ukradeno je 11.349 paketa cigareta, čime je država oštećena za više od 10,5 miliona eura.

Nakon krađe Uprava prihoda i carina pokušala je da cigarete izmjesti, ali vlasnik skladišta kojem je ponuđeno da prihvati robu je to odbio.

Portal Analitika