Regioni

Povodom Evropske nedjelje mobilnosti

Održana zajednička vožnja biciklima u Baru

Zajednička rekreativna vožnja biciklima održana je danas u Baru, u organizaciji Opštine Bar, povodom Evropske nedjelje mobilnosti, , a u cilju promocije biciklizma kao održivog načina prevoza u urbanim sredinama.

Održana zajednička vožnja biciklima u Baru Foto: Opština Bar
Portal AnalitikaIzvor

Više od dvije stotina građana, među kojima veliki broj djece i mladih, učestvovalo je u biciklističkoj vožnji glavnim gradskim ulicama započetoj ispred sportske dvorane "Topolica".

Sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Opštine Bar Milo Markoč istakao je zadovoljstvo zbog velikog interesovanja za vožnju,što ukazuje na činjenicu da građani sve više prepoznaju važnost biranja alternativnih i ekološki prihvatljivijih vidova prevoza. 

"Učinili smo da ulice našeg grada danas izgledaju drugačije od onoga što je uobičajno, sa namjerom da predstavimo sve benefite biciklizma. To je posebno značajno ukoliko uzmemo u obzir da je naš grad idealan za razvoj ove vrste rekreacije i sporta", poručio je Markoč.

Nakon okončane vožnje, organizovana je nagradna igra za sve učesnike, u okviru koje su podijeljene vrijedne nagrade, i to tri bicikla i brojna biciklistička oprema. 

Obilježavanje Evropske nedjelje mobilnosti u Baru nastavlja se ugradnjom inovativne LED saobraćajne signalizacije i LED markera u ulici IV Crnogorske proleterske brigade, koji treba da doprinesu bezbjednijem kretanju pješaka i njihovoj sigurnosti. 

Pored toga, prepoznajući važnost rane edukacije, u petak, 22. septembra biće organizovan školski kviz o poznavanju saobraćajnih propisa za učenike osnovnih škola sa teritorije opštine Bar, dok će i tokom oktobra biti realizovane aktivnosti koje treba da obezbijede poboljšanje uslova saobraćaja u gradu.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.