Abiznis

Održan sastanak MKI i MF sa prestavnicicma željezničke infrastrukture

U Ministarstvu kapitalnih investicija održan je sastanak državnog sekretara Miloša Rajovića sa predstavnicima Ministarstva finansija, Uprave za željeznice i predstavnika menadžmenta privrednih društava sa željeznice, Željezničkog prevoza Crne Gore i Održavanja voznih sredstava. Delagaciju Ministarstva finansija predvodio je državni sekretar Miloš Medenica a privredna društva izvršni direktori sa članovima odbora direktora i saradnicima.

Održan sastanak MKI i MF sa prestavnicicma željezničke infrastrukture Foto: Vlada Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Razmatrane su, kako navode, inicijative ova dva privredna društva, modaliteti u vezi rješavanja zaostalog poreskog duga, kao i predlozi za investiciona ulaganja u narednom periodu, s obzirom na planirane državne garancije u ovim segmentima željeznica, koji se bave prevozom putnika i održavanjem voznih sredstava.

"Zaključak sa ovog sastanka je da je potrebno da ova dva privredna društva urade detaljne biznis planove rada za poslove u narednim godinama, sa preciziranim ulaganjima i načinima za njihovo ostvarivanje. Iz Ministarstva finansija je naglašeno da treba sve aktivnosti koordinirati sa Agencijom za zaštitu konkurencije", piše u saopštenju. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.