Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • Održan 13. interkatedarski skup posvеćen temi: Izazovi menadžmenta, marketinga i preduzetništva u uslovima razvoja vještačke inteligencije

VIDEO

Održan 13. interkatedarski skup posvеćen temi: Izazovi menadžmenta, marketinga i preduzetništva u uslovima razvoja vještačke inteligencije

Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore pripala je čast da bude domaćin skupu koji već 13 godina okuplja akademsku zajednicu, koja svoje naučno istraživačke rezultate postiže u oblastima menadžmenta, marketinga i preduzetništva. 

Održan 13. interkatedarski skup posvеćen temi: Izazovi menadžmenta, marketinga i preduzetništva u uslovima razvoja vještačke inteligencije Foto: ICT Cortex
Portal AnalitikaIzvor

Interkatedarski skup predstavlja snažnu platformu za saradnju među učesnicima i fakultetima sa kojih dolaze, kao i povezivanje lokalnih biznis zajednica. Na skup se prijavilo 90 učesnika koji će imati priliku da razmjenjuju ideje i da se upoznaju sa najnovijim trendovima u predmetnim oblastima.

Skup je otvorio prof.dr Mijat Jocović, Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

„Dozvolite da podijelim sa vama neskrivenu emociju zadovoljstva što smo u prilici da budemo domaćini i organizatori ovog skupa. Kada su nam naši prijatelji iz Splita predložili da se kandidujemo, rekli su da su susreti tradicionalni i da služe za zbližavanje članova katedri, razmjenu znanja, iniciranje novih naučno-istraživačkih ideja i sticanje novih prijateljstava u regionu.“

Rukovodilac Katedre za menadžment i marketing na Ekonomskom fakultetu, prof. dr Boban Melović, kazao je da je inicijativa za ovaj skup nastala prošlog septembra, kada se prethodni skup održavao u Mariboru u Sloveniji, te da je to ideja na čijoj realizaciji se radilo intenzivno od početka godine:

„Nastojali smo da prvo dobro selektujemo temu skupa i među više aktuelnih tema smatrali smo da je oblast vještačke inteligencije, posebno u fokusu brojnih menadžera, lidera, preduzetnika i marketing menadžera.“

Uvodna izlaganja imali su:

Prof. dr Isak Adižes, Adižes Institute, Santa Barbara, California, “Vještačka inteligencija i moderni menadžment i marketing” (online)

Prof. dr Jurica Pavičić, prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Zagrebu i redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, “Izazovi menadžmenta obrazovanja u uslovima razvoja vještačke inteligencije”

Prof. dr Milorad Novićević, University of Mississippi, USA, “Vještačka inteligencija kroz prizmu etike”.

Pažnju prisutnih privukla je panel diskusija pod nazivom: Uloga IT industrije u funkciji unapređenja konkurentnosti.

Gdje je IT biznis u Crnoj Gori i koje su najznačajnije brojke naše IT scene, Crna Gora i region, digitalizacija i digitalna transformacija, primjena vještačke inteligencije u biznisu. Ovo su samo neke od tema o kojima se diskutovalo na panelu.

Panelisti

  • Miloš Milošević, CEO, Fleka
  • Branimir Bukilić, CEO, Data Design
  • Tarik Zaimović, CEO, ICT Cortex
  • Predrag Lešić, CEO, Domen

Moderator: prof. dr Vujica Lazović, Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore

Cijeli tok panel diskusije možete pogledati na linku:

Ova diskusija omogućila je učesnicima da razmijene ideje i iskustva kako bi bolje razumjeli kako IT industrija može doprinijeti unapređenju konkurentnosti organizacija u današnjem poslovnom okruženju.


Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.