Ostalo

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije

Odložena manifestacija “Podgorica Millenium Run”

Prvo izdanje trkačke manifestacije “Podgorica Millennium Run” čiji je pokrovitelj Glavni grad Podgorica, a koje je planirano za vikend 20. -22. novembar, odlaže se za 21. novembar 2021.godine.

Odložena manifestacija “Podgorica Millenium Run” Foto: Foto: PG Biro
Portal AnalitikaIzvor

Na sastanku predstavnika Glavnog grada Podgorice i organizatora ove sportske manifestacije, dogovoreno je da se sportska manifestacija koja je trebalo da bude održana od 20. do 22. novembra zbog pandemije koronavirusa, proglašene od strane Svjetske zdravstvene organizacije i mjera koje sprovodi država Crna Gora, odlaže za narednu godinu. 

Na sjednici su još jednom potvrđeni zaključci da Glavni grad zaslužuje manifestaciju sa besprekornom organizacijom i rekordnim brojem takmičara iz zemlje i inostranstva.

"Poslednjih nekoliko mjeseci priprema manifestacije se intenzivirala, sve je išlo predviđenom dinamikom, ali situacija u Crnoj Gori i regionu, iz kojeg je trebao doći veliki broj takmičara, nažalost iz dana u dan se pogoršava. Trenutna situacija u Crnoj Gori je komplikovana i odluka koju smo donijeli je donešena isključivo uzimajući u obzir interes zdravlja građana i sportista. Ne možemo garantovati sigurne uslove za takmičare, volontere i organizatore, pa smo donijeli najtežu odluku, a to je nažalost odlaganje manifestacije. Smatramo da je u ovom trenutku to i jedina ispravna odluka. Svi takmičari će biti kontaktirani mail-om i kao što smo najavili od samog početka, njima će biti ponuđen povraćaj novca od startnina ili će bez dodatnih troškova njihova startnina biti prenesena za narednu godinu" – objašnjava direktor trke Igor Majer.

“Nažalost, zbog epidemiološke situacije bili smo primorani da odložimo manifestaciju. Velika je šteta, s obzriom da smo imali veliki broj prijava, kao i da smo obavili ogroman posao na planu organizacije, ali zdravlje svih nas je apsolutni prioritet. Siguran sam da ćemo iz bitke sa nevidljivim protivnikom izaći kao pobjednici, kao i da nas 21. novembra 2021. godine u Podgorici čeka spektakl dostojan Glavnog grada, u okviru Podgorica Millenium run-a”, rekao je Miloš Antić, pomoćnik sekretara za kulturu i sport Glavnog grada.

Portal Analitika