Crna hronika

Na zahtjev branioca

Odlaže se kontrola optužnice protiv Vesne Medenice

U Višem sudu biće odložena kontrola optužnice protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, potvrdili su iz Višeg suda za Portal Analitika. 

Odlaže se kontrola optužnice protiv Vesne Medenice Foto: Foto: Stevo Vasiljević/Pobjeda
B.R.K.
B.R.K.Autor
Portal AnalitikaIzvor

"Kontorla optižnice koja je bila zakazana za danas u 12 sati, biće danas u tom terminu odložena, i odrediće se novi termin", kazali su nam iz Višeg suda. 

Kontrola je odgođena na zahtjev branioca.

"Zbog obimnosti materijala nijesu stigli da izvrše uvid u spise predmeta", kazali su nam iz Višeg suda. 

Advokat Stefan Jovanović je sudu naveo u jučerašnjem dopisu da traži odlaganje kako bi se upoznao sa dokaznim materijalom koji jen obiman.

Medenica, i drugi optuženi, nijesu sprovedeni iz Istražnog zatvora, jer je odbrana juče predala zahtjev za odlaganje, a Sud je kontaktirao službu UIKS-a da ne sprovodi osumnjičene u ovom predmetu.

Podsjećamo, SDT je predalo optužnicu protiv Vesne Medenice i još jednog broja lica zbog sumnje da su počinili teška krivična djela, uključujući i stvaranje kriminalne organizacije.

Osim Vesne i Miloša Medenice, optužnica je podignuta i protiv Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić...

Kako se navodi u optužnici, oni se sumnjiče za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj.

SDT ih tereti i za zloupotrebu službenog položaja, neovlašćenu proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, tešku tjelesnu povreda i sprječavanje dokazivanja.

Portal Analitika