Rukomet

Njih dvije godinama sarađuju

Ode li Bojana Popović, najbliža klupi reprezentacije je Maja Savić

Ukoliko Bojana Popović odstupi sa mjesta selektorke, najbliža toj funkciji je njena aktuelna pomoćnica Maja Savić.

Ode li Bojana Popović, najbliža klupi reprezentacije je Maja Savić Foto: RSCG
Portal AnalitikaIzvor

Njih dvije već godinama sarađuju i u reprezentaciji i u Budućnost Bemaxu, a da bi Savić mogla biti nova selektorka, prenosi Pobjeda.

Podsjetimo, nakon današnjeg poraza od Slovenije, kojim je Crna Gora ostala bez plasmana, Popović je kazala kako će razmisliti o daljem angažmanu, istovremeno ističući kako više ne može biti "na dvije strane", te da bi svu energiju željela da usmjeri ka klubu.

Doduše, Popović u Budućnost Bemaxu neće čekati ništa lakši posao - jer, klub se osjetno pojačao uoči naredne sezone, pri čemu se slobodno može reći kako će biti skup evropskih zvijezda, predvođenih Dženi Karlson i Đurđinom Jauković.

Savić pamtimo kao legendu Budućnosti, u kojoj je provela kompletan period devedesetih, a potom se vratila 2012. godine, kada je sa podgoričkim klubom osvojila Ligu šampiona.

Igrala je i za Slagelse,Viborg i Kopenhagen, a sa našom je reprezentacijom kao igračica 2012. osvojila srebro na OI u Londonu. Prije toga, na SP 2003. je sa ondašnjom SCG osvojila bronzu, pri čemu je bila proglašena za najbolju krilnu igračicu.

Stopama Maje Savić nastavila je i njena ćerka Vanesa Agović, koja nastupa za Budućnost Bemax, a povremeno i za nacionalni tim.

Bude li na kraju zaista napravljena promjena, Savić će biti sedma selektorka na klupi Crne Gore. 

Popović: Razmisliću kako dalje, već sam i planirala da mjesto selektorke prepustim nekome drugom
17
Popović: Razmisliću kako dalje, već sam i planirala…
14.04.2024 17:45

 

Portal Analitika