Politika

Imenovati opštinsku izbornu komisiju

Odbornički klubovi DPS-a i SDP-a traže zakazivanje sjednice SO Kolašin

Pola godine od konstituisanja novog saziva Skupštine opštine nepostupanjem se svjesno krši zakon o zboru odbornika i poslanika.

Odbornički klubovi DPS-a i SDP-a traže zakazivanje sjednice SO Kolašin Foto: Dražen Drašković
PobjedaIzvor

Na taj način se opoziciona lista Pokreta „Zajedno gradimo Kolašin“ onemogućava da kao opozicija ima predstavnike i sekretara u Opštinskoj izbornoj komisiji - navedeno je u saopštenju Pokreta „Zajedno gradimo Kolašin“.

Oni podsjećaju da je do sada održano šest sjednica opštinskog parlamenta, a da nijedanput nije održana niti zakazana sjednica Kolegijuma Skupštine opštine. Zbog toga traže sjedncu Kolegijuma na kojem bi se hitno zakazalo zasijedanje SO.

„Opštinsku izbornu komisiju imenuje Skupština opštine na predlog nadležnog radnog tijela za izbor i imemovane iz reda kandidata koje predlože politilke partije, odnosno koalicione izborne liste i grupe birača koji imaju svoje odbornike u Skupštini opštine. Podsjećamo javnost da se OIK imenuje nakon konstituisanja novoizabrane Skupštine i to na perid od četriri godine. Odbor za izbor i imenovanja bio je u obavezi da odmah po konstituisanju Skupštine pokrene proceduru imenovanja Opštinske izborne komisije. Posebno i znog toga što smo imali predsjedničke i što 11. juna imao parlamentarne izbore.Neophodno je pozvati podnosioce izbornih lista da dostave predloge kandidata za Opštinsku izbornu komisiju.U svim drugim opštinama su u skladu sa Zakonom, nakon održavanja lokalnih izbora, konstituisane nove izborne komisije, a u Podgorici će biti na Skupštini zakazanoj za 11. maj“, ističe se u saopštenju Pokreta „Zajedno gradimo Kolašin“.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
p posao_neregistrovani
06.05.2023. 18:24

Kako je Vlado? Dolazi li svaki dan na posao?

2
1