Politika

Mimoilaženje sa Božovićem navodno datira još od ranije

Odbili da slijede plan lokalnog DF-a: Jedno preduzeće u Budvi ipak isplatilo zarade zaposlenima

Mediteran reklame jedino je javno preduzeće u okviru budvanske lokalne uprave koje predvode funkcioneri Demokratskog fronta, a koje je svojim zaposlenima isplatilo aprilske zarade i time odbilo da slijedi plan Opštinskog odbora tog političkog saveza da lokalnu upravu drže u blokadi dok se pritvorenom gradonačelniku Milu Božoviću ne omogući da se brani sa slobode.

Odbili da slijede plan lokalnog DF-a: Jedno preduzeće u Budvi ipak isplatilo zarade zaposlenima Foto: arhiva
PobjedaIzvor

To je Pobjedi saopštilo više izvora iz Budve ističući kako ta činjenica potvrđuje teze da u budvanskom DF-u već neko vrijeme „ne cvjetaju ruže“ i da i u tom savezu postoje tabori.

Jedan od tih tabora, kako je Pobjedi saopšteno, predvodi upravo vršilac dužnosti direktora Mediteran reklama Nikola Kažanegra koji je odbio da se solidariše sa direktorima ostalih lokalnih preduzeća koji su, kako tvrde, uprkos činjenici da im za to nije bio potreban potpis Mila Božovića, ipak odlučili da zaposlenima ne isplate zarade za minuli mjesec.

"Dio DF-a koji se odvojio od Božovića"

"Kažanegra pripada dijelu DF-a koji se odvojio od Mila Božovića. Ti sukobi unutar DF-a su počeli i prije hapšenja Božovića", navodi jedan od naših izvora.

Nikola Kažanegra jedan je od aktera incidenta koji se 19. februara dogodio u Budvi kada je, sa svojim ocem Ognjenom koji važi za bezbjednosno interesantnu osobu, i stricem Mladenom koji je odbornik DF-a u Budvi, fizički napao dvojicu mladića koji su u hotelu „Mogren“ pjevali crnogorske patriotske pjesme.

Pobjedini izvori tvrde da je upravo taj incident povod nesloge unutar lokalnog DF-a.

Sve počelo nakon Kažanegrinog napada

Sukob je izbio kada je Božović odbio da stane iza porodice Kažanegra i privatno osudio napad na dvojicu mladića, a kulminirao kada je dio Fronta predvođen Kažanegrama, revoltiran time što ih Božović nije podržao, na jednom sastanku na Svetom Stefanu navodno agitovao da se na idućim lokalnim izborima podrška pruži Pokretu „Evropa sad“ koji, prema istraživanjima, bilježi konstantan rast podrške među biračima.

Da nešto u budvanskom odboru Fronta ne funkcioniše u najboljem redu, postalo je očigledno nakon što se ispostavilo da su zaposleni Mediteran reklama primili aprilske plate, uprkos neformalnoj naredbi Božovićevih najbližih saradnika da se zarade ne isplaćuju ni zaposlenima u lokalnim preduzećima dok se uhapšenom gradonačelniku ne omogući da se brani sa slobode.

Ostali slijede plan Božovićevih saradnika

Iako, za razliku od službenika lokalne administracije, potpis gradonačlenika nije potreban za isplate zarada zaposlenima u javnim preduzećima, koji posluju u sklopu Opštine, direktori tih preduzeća su ipak odlučili da slijede plan Božovićevih saradnika da preko zaposlenih izvrše pritisak na Specijalno državno tužilaštvo da Božovića pusti da se, od optužbi za stvaranje kriminalne organizacije i šverc narkotika, brani sa slobode.

Zarade za prethodni mjesec tako, osim službenika opštinske administracije, nijesu isplaćene ni zaposlenima u Vodovodu, Komunalnom preduzeću, Turističkoj organizaciji Budve, Radio-televiziji Budve, Grad teataru, Muzejima i galerijama, Narodnoj biblioteci i Mediteranskom sportskom centu. Na čelu svih tih lokalnih preduzeća nalaze se kadrovi Demokratskog fronta.

Portal Analitika