Svijet

Odbija da plati pet miliona dolara: Tramp traži novo suđenje u slučaju Kerol

Donald Tramp zatražio je novo suđenje u građanskom postupku koji je pokrenula Džin Kerol, a u kojem je proglašen odgovornim za seksualno zlostavljanje i klevetu.

Odbija da plati pet miliona dolara: Tramp traži novo suđenje u slučaju Kerol Foto: REUTERS/Jeenah Moon
AvazIzvor

Presudom je određeno da Tramp mora da isplati odštetu od pet miliona dolara Kerol.

Prošlog mjeseca njujorška porota je utvrdila da je prije 27 godina Tramp seksualno zlostavljao Kerol u jednoj od najelitnijih radnji u Njujorku.

Presudom od 9. maja, po prvi put je u suštini pravno označen bivši američki predsjednik kao seksualni predator. Presuda je rezultat građanskog, a ne krivičnog postupka, a jedina pravna sankcija s kojom se Tramp suočio bila je finansijska.

Porota je raspravljala manje od tri sata. Nije utvrđeno da je Tramp silovao Kerol, ali je utvrđeno da je odgovoran za seksualno zlostavljanje.

U intervjuu koji je dala dan nakon presude Kerol je rekla da je preplavljena radošću ne samo zbog sebe, nego zbog svih žena u zemlji.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
M MOMO_neregistrovani
09.06.2023. 12:28

Cekala je 27 godina da podnese tuzbu i jos sa njom dobije 5 miliona da je sudjenje bilo u Crnu Goru dobila bi nista

0
2