Region

"U narednom periodu je planirana podrška djeci"

Od srijede povratak đaka u OŠ Vladislav Ribnikar, ali bez nastave

Pomoćnik ministra prosvjete Srbije Milan Pašić izjavio je jutros da je više institucija, stručnjaka, psihijatara, psihoterapeuta, doktora donijelo odluku da se djeca u srijedu vrate u beogradsku Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar", ali da u narednom periodu neće biti nastave.

Od srijede povratak đaka u OŠ Vladislav Ribnikar, ali bez nastave Foto: BBC / SLOBODAN MARIČIĆ
AgencijeIzvor

"Struka je ta koja se pitala. Struka je predložila da je sada najbolji momenat za povratak djece u neke redovne tokove, njihove rituale, dnevne aktivnosti... Naravno da to neće biti nastava, naravno da to neće biti ni provjera znanja. U narednom periodu je planirana podrška djeci", rekao je Pašić za televiziju Prva.

Naveo je da su te podrške počele od petka sa nastavnicima, a potom i roditeljima i djecom.

"Jednostavno se vidjelo da je djeci neophodna podrška. Roditeljima i zaposlenima takođe. Ova dva dana su predviđena za one kojima je potreban produženi boravak, a od srijede će moći svi oni koji budu željeli. Ovo ništa nije obavezno", kazao je pomoćnik ministra.

Naveo je da bi bilo dobro da djeca dođu na razgovor u srijedu, ali da ih ne treba forsirati i da treba procijeniti kada je najbolji trenutak.

Komentarišući zahtjev Savjeta roditelja da se djeca premjeste u drugu školu, Pašić je naveo da su stručnjaci procijenili da za sada to nije potrebno, ali da će se o tome još razgovarati.

Trinaestogodišnji učenik Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" ubio je u srijedu, 3. maja osam vršnjaka i radnika obezbjeđenja, a povredio još šest đaka i nastavnicu.

Ministar prosvete Branko Ružić podnio je juče neopozivu ostavku na tu funkciju.

Portal Analitika