Kultura
  • Portal Analitika/
  • Kultura /
  • Od podgoričke alternativne scene do festivala: "Photo Jukebox" Damira Murseljevića u holu KIC-a

Izložbu će 8. decembra pratiti i berza gramofonskih ploča

Od podgoričke alternativne scene do festivala: "Photo Jukebox" Damira Murseljevića u holu KIC-a

Dok je izložba uglavnom krajnje dokumentarnog karaktera, njen fokus leži u kadrovima koji su uhvaćeni ‘u (sub)kulturuloškom letu’

Od podgoričke alternativne scene do festivala: "Photo Jukebox" Damira Murseljevića u holu KIC-a Foto: KIC Budo Tomović
Portal AnalitikaIzvor

Izložba fotografija vizuelnog umjetnika i radio producenta Damira Murseljevića pod nazivom “Photo Jukebox” biće otvorena u izložbenom holu KIC-a “Budo Tomović” od 8. do 13. decembra.

Posjetioci će imati priliku da vide neke od autorovih radova iz perioda od 2004. do danas. Dok je izložba uglavnom krajnje dokumentarnog karaktera, njen fokus leži u kadrovima koji su uhvaćeni ‘u (sub)kulturuloškom letu’ - od muzičkih manifestacija, koncerata i festivala, do manjih ad hoc umjetničkih događaja, i istančan su prikaz umjetnikove mogućnosti da u pravom trenutku uhvati ljubav publike prema muzici.

Damirova foto-priča od podgoričke alternativne i clubbing scene, do raznih festivala po Crnoj Gori, ali i onih evropski renomiranih, svojevrsna je posveta komunikaciji između publike i muzičara, kroz oko posmatrača/fotografa koji je u stvari i sam publika.

Izložbu će 8. decembra od 17 sati pratiti i berza ploča, a posjetioci će moći čuti i neke od muzičara sa fotografija upravo na ovim nosačima zvuka.


Portal Analitika