Društvo

Od danas prijave za smještaj u domove studenata i učenika

Izvor

Pravo učešća na konkursu imaju studenti koji se školuju van mjesta stanovanja, imaju crnogorsko državljanstvo, koji su prvi put upisali odgovarajuću godinu studija i nijesu mijenjali studijski program, kao i učenici srednjih škola.

Ukoliko nakon raspodjele mjesta u domu ostane slobodnih mjesta, pravo učešća na konkurs po ekonomskoj cijeni mogu ostvariti strani državljani i studenti postdiplomskih studija, koji se školuju van mjesta stanovanja.

Studenti prve godine dostavljaju svjedočanstvo trećeg i četvrtog razreda srednje škole, diplomu Luča, svjedočanstvo o položenom maturskom ispitu, potvrde o redovnom upisu na studijski program i mjestu prebivališta.

Studenti druge, treće, četvrte, pete i šeste godine dostavljaju potvrdu o ocjenama i položenim ispitima iz prethodne godine studija, potvrdu o studiranju, mjestu prebivališta, kopiju indeksa i lične karte.

Studenti prve godine za Stari studentski dom u Podgorici i domove učenika i studenata u Kotoru, Nikšiću i Cetinju podnose dokumenta od 20. do 31. avgusta.

Studenti druge, treće, četvrte, pete i šeste godine, kao i apsolventi dokumenta ovim domovima dostavljaju od 3. do 28. septembra.

Dom studenata u Podgorici ima 962 mjesta, u Nikšiću 250, Kotoru 240 i Cetinju 90.

U Domu učenika u Podgorici ima 180 mjesta, u Kotoru 30, Nikšiću 44, Baru 220, Plužinama 89, Cetinju 15 i Beranama 110.

Portal Analitika