Region

Obrt povodom ubistva žene u Prištini: Za saučesništvo terete njenog muža, navodno je sve iscenirao

Osnovni sud u Prištini odredio je pritvor od mjesec dana Naimu Murseljiju, bivšem savjetniku nekadašnjeg predsjednika Kosova Bedžeta Pacolija. Murseljija terete da je umiješan u ubistvo supruge, koje se dogodilo tokom pljačke vozila u kojem su bili njih dvoje i njihova djeca.

Obrt povodom ubistva žene u Prištini: Za saučesništvo terete njenog muža, navodno je sve iscenirao Foto: UGC
AgencijeIzvor

Pritvor je određen još dvojici osumnjičenih za umiješanost u ubistvo Ljiridone Murselji.

Kako prenosi Koha, Naim Murselji je optužen za krivično djelo "teško ubistvo u saizvršilaštvu", Granit Pljava za "tesko ubistvo i posjedovanje oružja bez dozvole", a Kuštrim Kokala za "dogovor o izvršenju teškog ubistva".

Danas je održano ročište, na kojem je svjedočio Murselji, koji je tvrdio da je tokom zločina i sam bio u opasnosti i da nije pobjegao sa lica mesta.

Još jedan zločin u Prištini: Pljačkaš zaustavio kola i ubio ženu pred njenim mužem i djecom
0
Još jedan zločin u Prištini: Pljačkaš zaustavio kola i ubio…
30.11.2023 11:35

U optužnici se navodi da je Mursellji naoružao Pljavu i obećao mu novac u iznosu od 30.000 eura za ubistvo Ljiridone Murselji, kao i da je iscenirao zločin. 

Kako se precizira, postoji osnovana sumnja da je Murselji "imao namjeru da na lukav način liši života suprugu".

Murselji je upravljao automobilom u kojem je bila njegova porodica, da onda se u jednom momentu na cesti pojavio Pljava sa maskom na glavi i revolverom u ruci.

"Po prethodnom dogovoru, okrivljeni N. M. i djeca izašli su iz automobila i napustili lice mjesta", dodaje se u optužnici, u kojoj se navodi da je Ljiridona Murselji ostala u automobilu kada je Pljava pucao iz neposredne blizine i pogodio je u vrat, a ona je od zadobijenih rana preminula na licu mesta.

Portal Analitika