Kultura

Obradović: Pogubno da Crna Gora nema resor kulture

U proteklih godinu nije se promijenila situacija po pitanju kulture u Crnoj Gori, a za taj period smo otišli i malo unazad, smatra crnogorski glumac Mišo Obradović.

Obradović: Pogubno da Crna Gora nema resor kulture Foto: Foto: RTCG
RTCGIzvor

On je u Jutarnjem programu TVCG kazao da kultura u Crnoj Gori nije opterećena samo situacijom sa korona virusom, već i činjenicom da naša zemlja nema resor kulture.

"Imamo problem s koronom koji imamo, ali inače i situaciju u kojoj kultura nema svoj resor. To je jako pogubna činjenica. Sve što smo radili je velika kultura koju treba izvaditi iz fioka, fundusa, očistiti je i vidjeti svijetle primjere. Ako ne njegujemo kulturu, uvenućemo. A ozbiljno smo uvenuli", rekao je Obradović.

Smatra da je politika uzela mnogo maha, te da je sve na nivou rijalitija.

"Umjetnici i kulturni stvaraoci su u trećem planu. Nije nama potrebna promocija, nego je važno i lijepo zbog djece koja nas gledaju, da se ugledaju na glumce, na reditelje, da žele da budu slikari, muzičari, a ne sa 14 godina da žele da idu u partije i da budu direktori", istakao je Obradović.

Govoreći o planovima, rekao je da bi za desetak dana trebalo da snima film sa Senadom Šahmanovićem u Crnoj Gori.

"Drago mi je da se konačno nešto snima. Kasnije će biti neke serije u koje su me pozvali neki producenti i reditelji iz Beograda. Biće vjerovatno druga i treća sezona Složne braće", rekao je Obradović, između ostalog.

Portal Analitika