TV / Film

Dodjela 28.februara

Objavljene nominacije za "Zlatni globus", vode "Mank" i "Nomadland"

Iako je i dalje u toku pandemija koronavirusa, dodjela nagrada Zlatni globus,  trebalo bi da se održi 28. februara u Los Anđelesu.


Objavljene nominacije za "Zlatni globus", vode "Mank" i "Nomadland" Foto: Foto: ABC News
direktno.rsIzvor

Film "Mank" u produkciji Netfliksa ubjedljivo vodi sa šest nominacija. U pitanju je ostvarenje Dejvida Finčera koje govori o holivudskom scenaristi Hermanu Mankijeviču i njegovim problematičnim odnosom sa alkoholom dok pokušava da završi scenario za film "Citizen Kane", remek djelo Orsona Velsa.

Glavnu ulogu tumači Geri Oldman, kojem predviđaju i još jednog Oskara, nakon što je zlatnom statuom nagrađen 2018. godine za ulogu Vinstona Čerčila u filmu "Darkest Hour".

Za najbolju dramu je, očekivano, nominovan i film "Nomadland", priča o ženi u zrelim godinama koja otpočinje novi život kao nomad nakon gubitka svega u recesiji. Glavna glumica ovog ostvarenja, Frensis Mekdormand, nominovana je i za najbolju glavnu žensku ulogu. Rediteljka Kloi Zao nominovana je u kategoriji najboljeg režisera i najboljeg scenarija.

Na listi najboljih glumica našla se i Keri Maligan koja je privukla veliku pažnju ostvarenjem "Promising Young Woman". 

U pitanju je triler sa elementima komedije u kojem Maligan tumači mladu ženu koja kreće putem osvete nakon seksualnog zlostavljanja.

U kategoriji serija nominovana je hit serija "The Crown", ali i "Lovecraft Country" i "Ozark".

Cijelu listu nominacija u svim kategorijama možete pogledati OVDE.

Portal Analitika