Regioni

OB Berane: Tokom maja očekuje se početak izgradnje objekta namijenjenog za angio-salu

Tokom maja očekuje se početak izgradnje objekta u kojem ce biti smještena angio sala u Kliničko-bolničkom centru u Beranama, saopšteno je iz Opšte bolnice tog grada. 

OB Berane: Tokom maja očekuje se početak izgradnje objekta namijenjenog za angio-salu Foto: RTCG
Portal AnalitikaIzvor

Završetak radova planiran je, dodaju, za šest mjeseci, a za izgradnju pomenutog objekta planirano je oko 1.100.000 eura, iz kapitalnog budžeta.

"Ovo će biti jedina angio sala u Crnoj Gori, pored Kliničkog centra Crne Gore. Opšta bolnica u Beranama Odlukom Vlade transformisana je u Kliničko bolnički centar, a direktor ove zdravstvene ustanove kazao je da se pripremaju kako infrastrukturno, izgradnjom novih i rekonstrukcijom postojećih objekata/aneksa, kako bi ova ustanova opravdala povjerenje koje su joj Vlada Crne Gore i Ministarstvo zdravlja ukazali", navode u saopštenju. 

Pored stvaranja dobrih uslova za rad beranskih zdravstvenim radnicima, stvaraju, kažu, prije svega mogućnost najkvalitetnijeg liječenja pacijentima, kako kroz izgradnju novih objekata u koje namjeravaju da smjeste najsavremenije aparate u državi, tako i kroz adaptaciju/renoviranje postojećih objekata kojim će proširiti naše prostorne kapacitete. 

"Opšta bolnica u Beranama opremanjem angio sale i višemilionskim ulaganjima dobila je status kakav je oduvijek zasluživala, postala je regionalni zdravstveni centar za sjever države. Za nabavku opreme za angio salu, ranije je ovoj ustanovi izvršena uplata od 1.101.100 eura, a polovinom ovog mjeseca se očekuje početak izgradnje objekta u kojem će biti smještena. Objekat će biti opremljen po evropskim standardima“, istakao je direktor ove zdravstvene ustanove dr Milorad Magdelinić i dodao da je tender za nabavku opreme potrebne za angio salu u toku.

Pored početka izgradnje objekta u kojem će biti smještena angio sala u toku je rad na glavnom projektu za izgradnju Urgentnog centra i Dnevne bolnice. 

“Očekujemo raspisivanje tendera u toku juna mjeseca i početak građevinskih radova u drugoj polovini godine” istakao je dr Magdelinić i dodao da se polovinom maja očekuje početak radova na rekonstrukciji starog Infektivnog odjeljenja, gdje će se smjestiti fizikalna medicina i poluklinički dio. 

Pored Kliničkog centra Crne Gore, ova zdravstvena ustanova, ističu iz Opšte bolnice Berane, jedina u državi ima magnetnu rezonancu, kao i aparat pod nazivom deksa, kojim služi za mjerenje gustine kostiju.

"Za samo godinu dana nabavljen je i najsavremeniji skener, digitalni mamograf, digitalni rendgen i dva najsavremenija ultrazvučna aparata. Opšta bolnica u Beranama iznjedrila je velika imena crnogorskog zdravstva, a svojevremeno, u bivšoj Jugoslaviji, na njenom čelu je bio hirurg Branko Zogović, koji je bio predsjednik tadašnjeg udruženja hirurga SFRJ. U ovoj zdravstvenoj ustanovi ističu kako i danas imaju veliki broj istaknutih ljekara svih specijalnsoti koji rade na najsavremenijim uređajima, i izražavaju zadovoljstvo što je ideja o prerastanju u regionalni zdravstveni centar konačno realizovana", zaključuju u saopštenju. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.