Politika

Raspuštena Skupština neće se izjašnjavati o tom pitanju

O ukidanju otpremnina funkcionerima odlučivaće neki novi saziv

Poslanici raspuštene Skupštine neće se izjašnjavati o izmjenama Zakona o sprečavanju korupcije kojima je, pored ostalog, predviđeno ukidanje prakse isplate otpremnina funkcionerima u upravama državnih preduzeća.

O ukidanju otpremnina funkcionerima odlučivaće neki novi saziv Foto: PA
PobjedaIzvor

Zamjenik predsjednika Odbora za antikorupciju, koji je usvojio ovaj tekst, i poslanik Demokratskog fronta Dragan Bojović kazao je da se radi o kompleksnom zakonu koji zahtijeva pažljivu analizu zbog čega će na dnevni red najvjerovatnije stići tek u novom sazivu Skupštine.

"Ne očekujem, ipak, da će se izmjene zakona naći na plenarnom zasijedanju tako brzo, vjerovatno ne u ovom sazivu" rekao je Bojović.

On je saopštio da je Nacrt zakona proslijeđen Savjetu Evrope i Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori koji su, u svojstvu posmatrača, pratili aktivnosti Radne grupe na ovom rješenju. Kada ovaj akt bude finalizovan biće upućen i Evropskoj komisiji na razmatranje.

"Planirano je da se Evropskoj komisiji proslijedi finalni prijedlog izmjena i dopuna zakona, pošto je ovo trenutno samo Nacrt koji je otvoren za dalje izmjene i unapređenja. Članovi Odbora za antikorupciju su već upoznati sa Nacrtom zakona koji je proslijeđen i šefovima poslaničkih klubova", apostrofirao je Bojović.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
J Joksim_neregistrovani
05.05.2023. 08:32

Licemjeri jedni samo na drzavne jasle,dzabaluka stanova,otpremina,kola kartica ,dnevnica ,neradnih dana ,provoda na racun radnika sto nesto rade i mrce glasa vam ne treba dat ,pogotovo ovi mrcenuci iz privatnog sektora

4
0
B Bravo_neregistrovani
05.05.2023. 08:09

Bojovic nece da izglasa taj zakon jer je svjestan da ce poslije izbora biti na bijelom hljebu.

5
0
c cgzauvijek_neregistrovani
05.05.2023. 07:34

a ovaj zakon nećete glasati ...lažovi licemjerni

12
0