Društvo

NVO ,,Euromost’’ podržava volju gradjana Beransela

Izvor

Nevladina organizacija,,Euromost’ ’podržava volju gradjana, Mještani MZ Beransela iz Berana, koji su održali referendum o izgradnji regionalne sanitarne deponije Vasov Do, gdje su se izjasnili protiv izgradnje.

Nevladina organizacija ,,Euromost’’ traži od Opštine Berana i njihovog predsjednika Vuka Golubovića, da ispoštuje većinsku volju gradjana te mjesne zajednice, bez obzira ko po zakonu može da organizuje takav referendum, ipak je to većinska volja gradjana, te mjesne zajednice, pa da li je oni izrazili na ovakav ili onakav način.

Jedino se izgleda kod nas ne poštuje većinska volja gradjana, svaka odluka koja se donese na skupštinskoj raspravi može takodje i da se preko skupštine ukine, pa predlažemo predsjedniku opštine Vuku Goluboviću kao i predsjedniku skupštine Samiru Agoviću, da sazovu skupštinu Berana i predlože ukidanje te odluke.

Ipak su gradjani ti, koji Vas gospodu biraju, da sedate u skupštinske klupe, i Vaš je zadatak da zastupati gradjane Berana kao i da ispoštujete njihovu volju.

Sa predlogom o ukidanju odluke, pokazat ćete da su Vam gradjani Berana na prvom mjestu, mještani Beransela, su pokazali da mogu da se sami organizuju na demokratski način da izraze svoje nezadovoljstvo ,i da se sami brinu o svojoj okolini.

Na resornim Ministarstavama, je da vide gdje su pogriješili i zašto je izabrato ovo područje, jer su svi znali da zbog blizine rijeke Lima, kao i drugih voda, nije smijela tu da se izabere, i da u narednom vremenu, zajedno sa opštinama na Sjeveru bira novu lokaciju, a Nvo ,,Euromost’’ čestita mještanima Beransela na ispoljenoj borbi za očuvanje životne sredine, kaže se u saopštenju.

Portal Analitika