Društvo

NVO Crnogorski obraz: Krivokapiću ako malo obraza imaš, idi dok je vrijeme!

NVO Crnogorski obraz traži od premijera Zdravka Krivokapića da pod hitno podnese ostavku. Ne ulazeći u to kakva mu je namjera bila kada je preuzeo vlast u našoj državi, jasno nam je da su on i njegovi apostoli u samo nekoliko mjeseci uspjeli da unazade Crnu Goru toliko da se danas stidimo pred domaćom i međunarodnom zajednicom - poručeno je iz ove NVO

NVO Crnogorski obraz: Krivokapiću ako malo obraza imaš, idi dok je vrijeme! Foto: gov.me
Portal AnalitikaIzvor

''Krivokapić je pokazao ogromno neznanje i nesposobnost u svakom smislu. Još od ranije rukovođen idejom da Crnu Goru treba vratiti u 1918. godinu i da ona prirodno mora da bude u sastavu Srbije, objašnjavajući da se radi o jednom narodu, srpskom, a nikako crnogorskom, premijer je, sa svojim apostolskim ekspertolozima, sve uradio kako je od njega zahtijevao poslodavac. U kratkom vremenu zadužio nas je skoro za milijardu eura pod vrlo sumnjivim okolnostima, da nam ugasi nacionalnu avio kompaniju, obesmisli nauku, kulturu i obrazovanje do krajnjih granica i nesposobnim upravljanjem zdravstvenim sistemom direktno ugrozi živote nas i naših građana. Našu diplomatiju je srozao do besmisla, ponizio se kukumakajući od Vučića da mu udijeli koju vakcinu da ga ne bi napadali u onim preostalim nezavisnim medijima koji se na prstima jedne ruke mogu prebrojati'', navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, Krivokapić mora da podnese ostavku i zbog toga što je juče Crna Gora ponižena, na koljenima, nikad dalja od Brisela i nikad bliža razmišljanju NATO saveza da razmisli da li joj je više mjesto tu đe jeste.

''Krivokapić mora da ide i zbog činjenice da nije želio da podrži inicijativu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da 22. mart bude Dan žalosti i Dan nacionalnog sjećanja na sve žrtve koronavirusa. Njega, kao ni njegovog kolegu Bečića, predsjednika Skupštine Crne Gore nije dotaklo sjećanje na prvu žrtvu od koronavirusa upravo na 22. mart prošle godine, a izgleda ni činjenica da je do sad preminulo 1.208 stanovnika naše države. Očigledno je da taj kvazi političar, kvazi premijer i kvazi humanista, nesposoban u svemu osim u ljubljenju popovskih ruku i nogu i njegov kolega na skupštinskom čelu nijesu ni mogli da podrže prijedlog predsjednika države, i to ne iz političkih razloga, nego zbog toga što su svojim nečinjenjem učinili mnogo da broj preminulih bude ovako visok'', ističe se u saopštenju.

Kao razloge navode i da Krivokapić mora da ode jer je predao stranoj državi crnogorsku imovinu.

''Naše duhovno i graditeljsko nasljeđe, naše crkve i manastire. To je čin veleizdaje i o tome nadležne institucije moraju da povedu računa. Krivokapić mora da ode i zbog nepodnošljivih prijetnji nacionalnom javnom servisu, kome je njegova desnica Abazović namijenio grčki scenario. Građani Crne Gore, među kojima ima dosta i onih koji su podržavali Krivokapića, više ne mogu da trpe zulum neznavene crkvene vlasti. Ako Krivokapić neće samovoljno da ode, NVO Crnogorski obraz će pozvati građane na mirne proteste i poslati tako sliku državama širom svijeta sramnog stanju u kojemu se nalazi ponosita i viteška Crna Gora, a takođe obavijestit ćemo sve predstavnike stranih ambasada u Crnoj Gori i pozvvati ih da podrže Crnogorski narod u svojoj odbrani od domaćih okupatora i izdajnika'', zaključuje se u saopštenju.


Portal Analitika