Politika

NSD: Mandić podnio izvještaj ASK-u

"Problematizujući pitanje njegove imovine i forsirajući tu temu njegovi politički i nacionalni protivnici vjeruju da će mu tako nanijeti političku štetu. Razlog je navodna činjenica da Andrija Mandić nije predao izvještaj o svojoj imovini. Moram da kažemo da to nije tačno i da je Andrija Mandić predao taj izvještaj ASK-u“, tvrde iz Nove srpske demokratije. 


NSD: Mandić podnio izvještaj ASK-u Foto: Foto: D. Malidžan/Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

Ne spore da je Madić kasnio sa predajom izvještaja ASK-u. 

„Dužan sam da saopštim javnosti nekoliko činjenica koje sam saopštio i direktorici ASK, vezano za razloge kašnjenja predaje izvještaja kao i medijskog spinovanja sa širenjem laži vezanih za vlasništvo oko nekog pištolja. Od ranije je poznato ali koje nije loše u ovakvom momentu ponoviti“, ističe Koča Đurišić, potpredsjednik OO NSD Podgorica.

Tvrde da se imovinsko stanje Madića nije mijenjalo tokom perioda bavljenja politikom. 

„Andrija Mandić je, prema našim saznanjima, jedini predsjednik parlamentarne stranke u Crnoj Gori koji nije uvećao svoje imovinsko stanje u odnosu na period od prije ulaska u politiku. Andrija Mandić nije čovjek kome je materijalno bogastvo bilo kakav prioritet i važan cilj u životu. Bavi se nacionalnom srpskom politikom i to je njegov životni izbor. 

Nemamo dileme da bi Mandić da je bio zainteresovan za materijalnu korist, kao što je za politiku, mogao poput hiljada drugih da dođe, recimo, do stana u nekom elitnom podgoričkom kvartu a da ne živi u porodičnoj kući koju je sagradio njegov pokojni otac u podgoričkoj mjesnoj zajednici Zagorič. Na istoj adresi se nalazi od svoje dvanaeste godine i njegov komšiluk i naselje dobro znaju ko su on i njegova porodica. Između ostalog, upravo je naša politička organizacija zahvaljujući Andrijinoj čestitosti tamo ubjedljivo pobijedila na izborima. Od kada se bavi politikom uvijek smo u tom kraju kao opozicija pobjeđivali“, objašnjava Đurišić. 

Dodaju da je Mandić za vrijeme bavljenja politikom imao jednu od najboljih plata u zemlji ali “nije poput ministara i funkcionera iz DPS-a koji su imali istu ili manju platu stekao imetak koji takva plata nije mogla da potkrijepi”.

„Nova srpska demokratija je jedina stranke u Crnoj Gori u kojoj je finansijsko poslovanje stranke uređeno Statutom,na predlog predsjednika, da se o svakom centu potrošenog novca odlučuje kolektivno u posebnom stranačkom organu koji je odvojen od Predsjednika. Prljava i podla kampanja, kao i laži koje se šireprotiv Mandića su organizovani i podstaknuti zbog njegovih jasnih, preciznih i doslednih nacionalnih i političkih stavova. To što on nije spreman ni milimetar da odustane od vlastitih uvjerenja služi na čast ne samo njemu nego i organizaciji na čijem je čelu“, ističe Đurišić. 

Portal Analitika