Društvo

Radiće na kreiranju paketa za posjetioce

NPCG: Kupovinom ulaznice doprinosite trajnoj zaštiti i očuvanju prirodnih vrijednosti

Na prijedlog Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore Vlada je dala saglasnost na nove izmjene i dopune Odluke o visini i načinu obračuna i plaćanja naknada za korišćenje dobara nacionalnih parkova, kojom je predviđena nova cijena ulaznica u pet nacionalnih parkova. 

NPCG: Kupovinom ulaznice doprinosite trajnoj zaštiti i očuvanju prirodnih vrijednosti Foto: NP
Portal AnalitikaIzvor

Sve vrste naknada, uključujući naknade za ulazak u NPCG, definisane su ovom Odlukom koja uporište ima u Zakonu o zaštiti prirode i Zakonu o nacionalnim parkovima. 

Shodno izmjenama i dopunama Odluke, naknada za ulazak u NP Skadarsko jezero i NP Durmitor iznosi po 5 eura, za NP Biogradska gora 4 eura, te za NP Lovćen i NP Prokletije po 3 eura.

„Podsjećamo javnost na niz pogodnosti za posjetioce od kojih izdvajamo besplatan ulazak u svih pet nacionalnih parkova za djecu do 15 godina, kao i na umanjenu cijenu Godišnje ulaznice za nacionalne parkove koja podrazumijeva neograničen broj ulazaka u svih pet zaštićenih područja, po cijeni od 13,50 eura. Ovom cijenom godišnje ulaznice za sve parkove, želimo podstaći posjetioce, da po povoljnijim uslovima borave na prostoru nacionalnih parkova tokom jedne kalendarske godine“, navode iz NPCG.

U narednom periodu JPNPCG radiće na kreiranju paketa za posjetioce koji će pored ponude aktivnog odmora u parkovima imati i određene povoljnosti kada je cijena u pitanju. 

„Kupovinom ulaznice doprinosite trajnoj zaštiti i očuvanju prirodnih vrijednosti Nacionalnih parkova Crne Gore“, poručuju iz NPCG.

Portal Analitika