Vaterpolo

Novljani doživjeli drugi poraz u Beogradu: Zvezda slavila, meč riješen u trećoj četvrtini

Vaterpolisti Jadrana doživjeli su poraz i u drugom duelu prvog završnog turnira regionalne Premijer lige u Beogradu. Nakon Novog Beograda, od Novljana je večeras bolja bila Crvena zvezda, rezultatom 14:12 (5:4, 4:3, 4:2, 1:3).

Novljani doživjeli drugi poraz u Beogradu: Zvezda slavila, meč riješen u trećoj četvrtini Foto: PVK Jadran
Portal AnalitikaIzvor

Tokom prvog dijela igre, Beograđani su konstantno bili u vođstvu, koje je u nekoliko navrata iznosilo plus dva. No, naši prvaci nijesu dopuštali suparnicima da se odlijepe, a dva minuta prije kraja prvog poluvremena, pogotkom Danila Radovića, prišli su na 8:7. Ipak, da Zvezda treći kvartal dočeka uz dva gola prednosti pobrinuo se Miloš Vukićević.

Domaći su silovito ušli u treću četvrtinu, te su serijom 3:0, uz pogotke Radovića, Dankovića i Bursaća stigli do visokih plus pet (12:7).

Pogotkom Lazara Vukićevića, Jadran je na startu završnog perioda igre prišao na 13:10, da bi - nepuna dva minuta prije kraja utakmice - nakon gola Danila Radovića sa peterca bilo 14:12. Kako se ispostavilo, time je postavljen i konačan rezultat.

Uroš Vučurović, Danilo Radović, Ivan Nagaev i Strahinja Gojković večeras su za Jadran pogađali po dva puta, dok su u sastavu Crvene zvezde najefikasniji bili Gavril Subotić i Marko Radović sa po četiri gola.

Novljani su večerašnjim duelom i završili nastup na turniru u Beogradu. Sljedeći turnir na programu će biti od 11. do 13. aprila u Splitu.

Portal Analitika