Abiznis

Novi sistem nadzora priređivanja igara na sreću

Ministarstvo finansija namjerava da unaprijedi sistem nadzora priređivanja igara na sreću kroz nekoliko modula koji će provjeravati tikete i razmjenjvati podatake u realnom vremenu, što se ostvaruje kroz princip "fiskalizacije" priređivanja.

Novi sistem nadzora priređivanja igara na sreću Foto: Unsplash
RTCGIzvor

To znači da igrač putem kontrole QR koda obavlja kontrolu da li je određena uplata evidentirana u Upravi za igre na sreću, prenosi portal RTCG.

"Jedan od modula na kome će počivati sistem je praćenje i sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma, čime je potrebno omogućiti pregled sumnjivih lica. Neophodno je pratiti igru svakog igrača kod jednog priređivača, kao i njegovu igru kod svih priređivača za određeni vremenski period", navodi se u informaciji dostupnoj na sajtu Vlade.

Kako je objašnjeno, neophodno je obezbijediti kontrolu obračuna i plaćanja naknada za priređivanje u realnom vremenu, što će omogućiti plaćanje zakonskih obaveza priređivača u elektronskom obliku.

"Istovremeno, sistem će obezbijediti sprovođenje upravnog postupka u elektronskoj formi podnošenjem zahtjeva priređivača i donošenje rješenja nadležnog organa u elektronskoj formi", navodi se u informaciji.

Novi pristup nadzoru u oblasti igara na sreću rezultat je novog zakonskog rešenja, usvojenog tokom prošle godine, a odnosi se na obavezu kazina (koncesionara) da sistem audio-video nadzora poveže sa informacionim nadzornim sistemom nadležnog organa.

"Shodno tome, nadležni organ vrši neprekidan i neposredan nadzor priređivanja igara na sreću u realnom vremenu", navodi se u informaciji.

Ministarstvo finansija u saradnji sa Upravom za igre na sreću priprema projektni zadatak kojim će se omogućiti stalno praćenje rada u objektima kazina koji posluju u Crnoj Gori.

Projekat se finansira iz donacije Ministarstva finansija Slovačke.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.