Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • Novi program podrške Fonda za inovacije: Milion eura za jačanje inovativnosti mikro, malih i srednjih preduzeća

Pojedinačni grantovi od 50.000 do 200.000 eura

Novi program podrške Fonda za inovacije: Milion eura za jačanje inovativnosti mikro, malih i srednjih preduzeća

Fond za inovacije Crne Gore raspisao je Javni poziv za jačanje inovativnosti novoosnovanih ili postojećih mikro, malih i srednjih preduzeća (MMSP), a ukupna vrijednost raspisanog poziva iznosi 1.000.000 eura. 

Novi program podrške Fonda za inovacije: Milion eura za jačanje inovativnosti mikro, malih i srednjih preduzeća Foto: Fond za Inovacije
Portal AnalitikaIzvor

Javni poziv i prateća dokumentacija za prijavu objavljeni su na sajtu Fonda za inovacije (www.fondzainovacije.me). 

Kako kažu iz Fonda, glavni cilj ovog Programa je povećanje inovativnosti MMSP uvođenjem procesnih inovacija ili razvojem novih ili poboljšanih tržišno orijentisanih proizvoda, usluga ili tehnologija. Program je usmjeren takođe na jačanje kapaciteta osoblja MMSP za istraživanje, razvoj i inovacije, kao i unapređenje poslovanja novoosnovanih MMSP s naglaskom na upravljanje preduzećem.

„Grantovima će biti omogućeno sufinansiranje do 80% ukupnih troškova projekta za mikro, mala i srednja preduzeća u opsegu od 50.000 eura do maksimalnih 200.000 eura po pojedinačnom projektu“, saopštili su. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.